Antena Meniu Search
x

Arma fostului preşedinte american Theodore Roosevelt, vândută cu aproape un milion de dolari

Arma fostului preşedinte american Theodore Roosevelt s-a vândut cu aproape un milion de dolari în decembrie, la o licitaţie a companiei Rock Island Auction, a declarat aceasta într-un comunicat, potrivit News.ro.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 05.01.2023, 15:31

Arma fostului preşedinte american Theodore Roosevelt, vândută cu aproape un milion de dolari
Arma fostului preşedinte american Theodore Roosevelt, vândută cu aproape un milion de dolari - Rock Island Auction Company

Pistolul, un revolver Smith & Wesson New Model No. 3 datând de la sfârşitul anilor 1890, s-a vândut cu 910.625 de dolari. Această cifră a fost aproape de cea înregistrată de pistolul de recuzită folosit de personajul lui Harrison Ford, Han Solo, în filmul original "Star Wars" din 1977, care a atins peste 1 milion de dolari în timpul unei licitaţii Rock Island în august.

Arma a fost primită de fostul preşedinte la 12 mai 1898

Conform documentelor, arma lui Roosevelt a fost primită de fostul preşedinte la 12 mai 1898, atunci când el  era locotenent colonel şi urma să antreneze First United States Volunteer Cavalry, cunoscută sub numele de „Rough Riders” şi singura unitate militară americană care a luptat în războiul hispano-american.

Se pare că Roosevelt a păstrat arma de foc Smith & Wesson ca „pistol de noptieră” până în ultimii ani ai vieţii sale. Soţia sa Edith  i-a predat arma lui James E. Amos, bodyguardul şi valetul fostului preşedinte, după ce acesta a murit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Inedit » Arma fostului preşedinte american Theodore Roosevelt, vândută cu aproape un milion de dolari