Antena Meniu Search
x

Foto Rochia purtată de Prinţesa Diana în 1985 în turneul regal, vândută la preţ record. A fost licitată la peste un milion de dolari

O rochie purtată de Prinţesa Diana în 1985 a doborât un nou record în materie de modă, fiind adjudecată la Hollywood pentru o sumă de 11 ori mai mare decât preţul său estimat, informează PA/DPA.

de Redactia Observator

la 18.12.2023, 14:46

O rochie purtată de Prinţesa Diana în 1985, record de licitaţie. A fost vândută cu un preţ de 11 ori mai mare
O rochie purtată de Prinţesa Diana în 1985, record de licitaţie. A fost vândută cu un preţ de 11 ori mai mare - Getty Images

Rochia de seară a fost vândută în cadrul unei licitaţii organizate de Julien's Auctions pentru suma totală de 1.148.080 de dolari.

Piesa, o creaţie a designerului Jacques Azagury, a fost însoţită de o ilustraţie asortată şi fusese estimată să se vândă pentru suma de 100.000 de dolari.

Cu toate acestea, datorită preţului de adjudecare, rochia - compusă dintr-o parte superioară din catifea neagră cu perniţe la umeri, o fustă din organza albastră, o fundă mare şi o eşarfă - este în prezent cea mai scumpă rochie a Dianei vândută la licitaţie.

Cea mai scumpă rochie a Prinţesei Diana vândută la licitaţie

Precedenta deţinătoare a recordului, o rochie din catifea, creaţie a designerului Victor Edelstein, purtată de Diana în 1991, a fost vândută pentru suma de 604.800 de dolari la o licitaţie în luna ianuarie.

Diana a îmbrăcat iniţial rochia creată de Azagury în Italia, în 1985, în timpul unui turneu regal alături de soţul ei de atunci, Charles, prinţ de Wales, şi ulterior la un concert al Orchestrei Simfonice din Vancouver în 1986.

Piesa de colecţie a fost realizată dintr-un material ales comerciantul de textile de renume mondial Jakob Schlaepher şi are partea superioară împodobită cu stele metalice brodate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Inedit » Rochia purtată de Prinţesa Diana în 1985 în turneul regal, vândută la preţ record. A fost licitată la peste un milion de dolari