Antena Meniu Search
x

Românii preferă telemeaua şi caşcavalul, arată studiile

Românii mănâncă brânză puţină şi ieftină. Studiile arată că nu ne putem compara cu francezii. Şi, chiar dacă ne-am mai rafinat gusturile, preferăm produsele autohtone, şi anume caşcavalul şi telemeaua.

Vezi și

Românii mănâncă brânză puţină şi ieftină. Studiile arată că nu ne putem compara cu francezii. Şi, chiar dacă ne-am mai rafinat gusturile, preferăm produsele autohtone, şi anume caşcavalul şi telemeaua.

Unul din doi români mănâncă între una şi trei porţii de brânzeturi pe săptămână. Iar patru din zece români au inclus brânza în meniul zilnic. 

În ceea ce priveşte consumul de brânză, românii sunt, mai degrabă, tradiţionalişti. Statisticile arată că preferă să mânânce cel mai mult caşcaval şi telemea. De partea cealaltă, tinerii sunt ceva mai deschişi să încerce gusturi noi. Şi statisticile arată că preferă brânza maturată sau specialităţile internaţionale.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cu toate că ne plac brânzeturile, mâncăm de patru-cinci ori mai puţine decât alţi europeni. Adică doar cinci kilograme pe an, faţă de 26, câte mănâncă un francez, de exemplu. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Delicatesele străinilor sunt şi pe rafturile magazinelor româneşti. Însă preţul lor e de cele mai multe ori inaccesibil. Un kilogram de brânză Roquefort costă 125 de lei. Un alt tip de brânză, cu mucegai albastru - peste 60 de lei kilogramul. Asta, în timp ce telemeaua românească se vinde cu 25 de lei kilogramul. 

Brânzeturile sunt sănătoase, dar în cantităţi mici.

100 de grame de caşcaval dau în jur de 400-500 de kilocalorii, în funcţie de sursa laptelui, de ce provenienţă este şi de inserţii, întâlnim caşcaval cu trufe, caşcaval cu nuci, spune LYGIA ALEXANDRESCU, specialist în nutriţie.

Anul trecut, România a importat aproape 74.000 de tone de brânzeturi, cele mai multe din Germania şi Polonia, arată Institutul Naţional de Statistică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Românii preferă telemeaua şi caşcavalul, arată studiile