Antena Meniu Search
x

Șapte pui de diavol tasmanian s-au născut în Australia continentală, la 3.000 de ani de la dispariţie

Șapte pui de diavol Tasmanian s-au născut, în sălbăticie, în Australia continentală, la 3.000 de ani de la dispariţie. Exemplarele au apărut pe lume într-o rezervaţie de 400 de hectare din Barrington Tops.

de Redactia Observator

la 26.05.2021, 15:40

Șapte diavoli tasmanieni s-au născut într-o rezervaţie de 400 de hectare din Australia
Șapte diavoli tasmanieni s-au născut într-o rezervaţie de 400 de hectare din Australia - Facebook

În rezervația Barrington Tops, aflată la trei ore de Sydney, au fost reintroduse 26 de exemplare adulte de diavol tasmanian, în urmă cu aproape un an. Iar acum, la doar câteva luni după eliberarea lor, au apărut și primii pui. 

Diavolii tasmanieni au murit pe continent după sosirea câinilor dingo. Iar marsupialele carnivore a suferit o altă lovitură după apariția unei forme contagioase de cancer, care a ucis aproximativ 90% din populație, de când a fost descoperită în 1996, scrie CNN.

Specialiştii au reuşit să inspecteze marsupiile femelelor şi au descoperit că puii care au supravie'uit sunt într-o stare de sănătate perfectă.

"Timp de mai bine de 10 ani m lucrat pentru a-i reintroduce în sălbăticia Australiei continentale cu speranța că se vor înmulți", a declarat un reprezentant al organizației Animal Ark. "I-am urmărit de departe până când a venit timpul să verificăm și să confirmăm nașterea primilor pui".

În Tasmania mai există doar 25.000 de diavoli tasmanieni, în sălbăticie, potrivit Aussie Ark.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Șapte pui de diavol tasmanian s-au născut în Australia continentală, la 3.000 de ani de la dispariţie