Șapte pui de diavol tasmanian s-au născut în Australia continentală, la 3.000 de ani de la dispariţie

De Redactia Observator.
Publicat: 26.05.2021, 15:40.
Actualizat: 26.05.2021, 15:40

Șapte pui de diavol Tasmanian s-au născut, în sălbăticie, în Australia continentală, la 3.000 de ani de la dispariţie. Exemplarele au apărut pe lume într-o rezervaţie de 400 de hectare din Barrington Tops.

Șapte diavoli tasmanieni s-au născut într-o rezervaţie de 400 de hectare din Australia

Șapte diavoli tasmanieni s-au născut într-o rezervaţie de 400 de hectare din Australia

Facebook

În rezervația Barrington Tops, aflată la trei ore de Sydney, au fost reintroduse 26 de exemplare adulte de diavol tasmanian, în urmă cu aproape un an. Iar acum, la doar câteva luni după eliberarea lor, au apărut și primii pui.

Diavolii tasmanieni au murit pe continent după sosirea câinilor dingo. Iar marsupialele carnivore a suferit o altă lovitură după apariția unei forme contagioase de cancer, care a ucis aproximativ 90% din populație, de când a fost descoperită în 1996, scrie CNN.

Specialiştii au reuşit să inspecteze marsupiile femelelor şi au descoperit că puii care au supravie'uit sunt într-o stare de sănătate perfectă.

"Timp de mai bine de 10 ani m lucrat pentru a-i reintroduce în sălbăticia Australiei continentale cu speranța că se vor înmulți", a declarat un reprezentant al organizației Animal Ark. "I-am urmărit de departe până când a venit timpul să verificăm și să confirmăm nașterea primilor pui".

În Tasmania mai există doar 25.000 de diavoli tasmanieni, în sălbăticie, potrivit Aussie Ark.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.