Antena Meniu Search
x

Nu o să îţi vină să crezi! Boabele de FASOLE, un adevărat medicament

Bogată în potasiu şi acid folic, fasolea este considerată şi în zilele noastre un aliment cu proprietăţi tămăduitoare

Bogată în potasiu şi acid folic, fasolea este considerată şi în zilele noastre un aliment cu proprietăţi tămăduitoare

Consumată regulat, fasolea are un efect benefic asupra sistemului nervos, aducând calmul şi echilibrul psihic. În antichitate, pulberea de fasole era folosită ca produs cosmetic împotriva ridurilor, pentru catifelarea şi tonifierea tenului. Iată câteva tratamente naturiste cu fasole:

Cum trebuie pregătită fasolea pentru a fi digerata şi a asimila cât mai mult magneziu, fier şi zinc:

1. Reumatism cronic şi gută

- Peste o lingură de boabe uscate de fasole şi o lingură de teci de fasole mărunţite se toarnă un litru de apă clocotită. Vasul se pune la foc, pe baie de aburi, şi se fierbe timp de o oră. Se strecoară şi se consuma fierbinte, câte o jumătate de cană, de trei-patru ori pe zi, până ce durerile reumatice dispar.

- Peste o mână de boabe de fasole se toarnă o cană de apă clocotită. Se acoperă şi se lasă la infuzat timp de trei-patru ore. Se administrează câte două linguri, de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. Durata tratamentului este de minimum 14 zile.

2. Prevenirea formării pietrelor la rinichi

O lingură de teci de fasole mărunţite şi o cană de apă rece se pun pe foc. După ce lichul începe să fiarbă, se lasa aproximativ cinci minute. Apoi vasul se trage de pe foc, se acoperă, se lasa laid infuzat timp de o oră şi se strecoară.

Se administrează în trei reprize, înainte de masă. Tratamentul se ţine timp de o lună de zile.

CITEŞTE ŞI Bogată în potasiu şi acid folic, fasolea este considerată şi în zilele noastre un aliment cu proprietăţi tămăduitoare

3. Scăderea nivelului de zahăr din sânge

- Într-un vas emailat, peste patru linguri de fasole verde mărunţita se toarnă trei căni de apă clocotită. Se fierbe pe baie de aburi, timp de 15 minute, se trage vasul de pe foc, se acoperă şi se lasă la infuzat timp de aproximativ 45 de minute. Se strecoară printr-un tifon pus în două-trei straturi. Se consuma câte trei ceşti pe zi, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale, timp de zece zile.

- Peste 15 teci de fasole galbenă mărunţite se toarnă 200 de mililitri de apă clocotită. Se fierb timp de 15 minute la foc mic, apoi se strecoară. Se administrează câte două linguri, de trei ori pe zi, înaintea meselor principale, timp de două săptămâni.

- Peste 6-7 boabe de fasole (de preferat de culoare albă), se toarnă 100 de mililitri de apă fiartă şi răcită şi se lasă la macerat peste noapte. Dimineaţa, pe stomacul gol, se consuma boabele şi se bea apă. Micul dejun se poate lua peste minimum o oră. Durata tratamentului este de şase săptămâni.

4. Pancreatita

Peste două-trei linguri de teci de fasole galbenă, uscată şi mărunţita se toarnă o jumătate de litru de apă clocotită. Vasul se acoperă, se lasă la infuzat timp de cinci ore, apoi se strecoară lichidul. Se bea câte o jumătate de ceaşca, de trei-patru ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de a mânca.

5. Afecţiuni renale

- Peste 40 de grame de teci de fasole bine mărunţite se toarnă un litru de apă rece. Vasul se acoperă şi se lasă peste noapte la macerat. A doua zi se strecoară lichidul. Se consuma câte 200 de mililitri, de trei-patru ori pe zi, după mesele principale. Tratamentul se ţine 21 de zile.

- Peste 30-40 de grame de teci de fasole tocată se toarnă un litru de apă clocotită, după care vasul se pune la fiert, la foc mic, timp de 15 minute. Se răceşte şi se strecoară. Se administrează câte o jumătate de cană, de trei-patru ori pe zi, înaintea meselor principale. Tratamentul durează zece zile, după care se face o pauză de două săptămâni şi se reia.

6. Anemie

Se amestecă următoarele ingrediente tocate mărunt: teci de fasole, frunze de zmeur, muşeţel, ciubotica-cucului. Peste o lingură de amestec se toarnă o cană de apă clocotită, se acoperă, se lasă la infuzat o oră şi jumătate, apoi se strecoară. Se administrează în trei reprize, înaintea meselor principale. Durata tratamentului este de trei luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Nu o să îţi vină să crezi! Boabele de FASOLE, un adevărat medicament