Slănina afumată, pe post de medicament. Beneficii surprinzătoare pentru sănătate
Slănina, pe care bunicii noştri o mâncau la micul dejul este sănătate curată. Deşi mulţi se feresc acum de ea din cauza grăsimii, nutriţioniştii o recomandă! Este un bun medicament în zilele friguroase şi, consumată în cantităţi moderate, scade colesterolul şi ajută inima.
Slănina, pe care bunicii noştri o mâncau la micul dejul este sănătate curată. Deşi mulţi se feresc acum de ea din cauza grăsimii, nutriţioniştii o recomandă! Este un bun medicament în zilele friguroase şi, consumată în cantităţi moderate, scade colesterolul şi ajută inima. În plus, nu este nici greu de preparat.
În gospodăriile de la ţară, slănina afumată este pregătită după o reţetă veche, numai după ce este ţinută şapte zile în saramură.
Apoi este presărată boiaua. În afumătoarea din curte, va sta pe jar domol în lemn de carpen până prinde culoarea aurie.
După ce a stat 24 de ore la afiumat, slăninunţa este gata.
- Designerii Dolce & Gabbana aduc Sicilia în inima Parisului. Expoziţie cu peste 200 de obiecte vestimentare şi 300...
- Unul dintre cele mai frumoase orăşele din Italia, unde o casă costă 3 euro. Experienţa unei familii din Londra
- Cu cât s-a vândut la Tokyo un ton de 276 kg. Preţul uriaş nu se apropie totuşi de suma-record din 2019
- Tradiţie înfricoşătoare de Bobotează. Cum alungă hâzii din Chintelnic spiritele rele, la început de an
- Descoperire uluitoare, în sudul Angliei. Un muncitor a observat un detaliu neobişnuit şi a dat imediat alarma
Nutriţioniştii spun că slănina de porc conţine acizi graşi Omega 3. Creşte imunitatea şi are şi beneficii cardiace. Cu o singură condiţie. Să fie consumată în cantităţi mici.
80 de grame pe zi este porţia maximă recomandată de nutriţionişti.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰