Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Slănina afumată, pe post de medicament. Beneficii surprinzătoare pentru sănătate

Slănina, pe care bunicii noştri o mâncau la micul dejul este sănătate curată. Deşi mulţi se feresc acum de ea din cauza grăsimii, nutriţioniştii o recomandă! Este un bun medicament în zilele friguroase şi, consumată în cantităţi moderate, scade colesterolul şi ajută inima.

de Redactia Observator

la 07.12.2018 , 22:34

Slănina, pe care bunicii noştri o mâncau la micul dejul este sănătate curată. Deşi mulţi se feresc acum de ea din cauza grăsimii, nutriţioniştii o recomandă! Este un bun medicament în zilele friguroase şi, consumată în cantităţi moderate, scade colesterolul şi ajută inima. În plus, nu este nici greu de preparat.

În gospodăriile de la ţară, slănina afumată este pregătită după o reţetă veche, numai după ce este ţinută şapte zile în saramură. 

Apoi este presărată boiaua. În afumătoarea din curte, va sta pe jar domol în lemn de carpen până prinde culoarea aurie.

Vezi și

După ce a stat 24 de ore la afiumat, slăninunţa este gata.

Nutriţioniştii spun că slănina de porc conţine acizi graşi Omega 3. Creşte imunitatea şi are şi beneficii cardiace. Cu o singură condiţie. Să fie consumată în cantităţi mici. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

80 de grame pe zi este porţia maximă recomandată de nutriţionişti. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Inedit » Slănina afumată, pe post de medicament. Beneficii surprinzătoare pentru sănătate