Antena Meniu Search
x

Sorbetul, îngheţata perfectă pentru cei care țin la siluetă

S-au dus vremurile îngheţatei simple - la pachet sau la cornet. În vitrinele gelateriilor stau zeci de sortimente, cu gusturi nebănuite.

Vezi și

S-au dus vremurile îngheţatei simple - la pachet sau la cornet. În vitrinele gelateriilor stau zeci de sortimente, cu gusturi nebănuite. Gelatierii inventează noi şi noi reţete. Iar celor care ţin la siluetă le recomantă sorbetul.

Aceeaşi îngheţată a fost cerută şi la nunta tenismenului Novak Djokovic, dar şi la cea a fiului prinţului moştenitor al Serbiei. Este creaţia unui austriac îndrăgostit de România şi de îngheţata artizanală. 

În gelateria sa din Nordul Capitalei, austriacul prepară şi sorbet. Este o îngheţată din fructe, fără frişcă sau smântână şi este preferata celor care ţin la siluetă. Aşa că a găsit o soluţie ca să o facă tot mai cunoscută şi în rândul românilor.

O bicicletă este metoda cea mai simplă pentru a aduce îngheţata artizanală sau sorbetul la evenimentele importante. Este mai ieftină decât o rulotă, încap în ea şase sortimente şi o poate conduce oricine, chiar şi eu, care nu prea ştiu să merg pe bicicletă.

Două cupe de îngheţată artizanală costă, în medie, 14 lei. Dar conţin 200 de calorii. Aproape 10% din necesarul zilnic recomandat unui adult. În schimb, sorbetul este mai dietetic, dar are şi mai puţini nutrienţi, spun nutriţioniştii. 

Cristian Mărgărit, nutriţionist: "Este mai bine să mâncăm o îngheţată tradiţională, completă are proteine, calciu, faţă de un sorbet care, practic, are numai carbohidraţi."

Alexandru Sautner a deschis o gelaterie în inima Bucureştiului. A descoperit îngheţata artizanală în oraşul italian Rimini. 

De 11 ani, Matteo locuieşte în România. El ştie cel mai bine de ce italienii sunt pur şi simplu înnebuniţi după îngheţată. Consumă anual 15 kilograme, în timp ce un român, cel mult un kilogram. 

Matteo, gelatier: "Îngheţata italiană este un produs emoţional, în sensul că oferă o bucurie când o mănânci. Aromele cele mai vândute sunt zmeura, vanilia de Madagascar, ciocolata neagră."

În Capitală, o gelaterie vinde, într-o zi de vară, aproape 50 de kilograme de îngheţată artizanală şi sorbet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Sorbetul, îngheţata perfectă pentru cei care țin la siluetă