Antena Meniu Search
x

Video Spectacolul fascinant al naturii: Aurora Boreală şi-a făcut "apariţia" în mai multe zone din Marea Britanie

Într-un fenomen rar, Aurora Boreală şi-a făcut "apariţia" în mai multe zone din Marea Britanie, până în sudul regiunilor Kent și Cornwall. Spectacolul de lumini este văzut de obicei în regiunile de latitudine înaltă din jurul Arcticii și Antarcticii. 

de Redactia Observator

la 27.02.2023, 13:00

Spectacolul fascinant al naturii: Aurora Boreală şi-a făcut "apariţia" în mai multe zone din Marea Britanie şi a colorat cerul
Spectacolul fascinant al naturii: Aurora Boreală şi-a făcut "apariţia" în mai multe zone din Marea Britanie şi a colorat cerul - Twitter/Profimedia Images

Spectacolul de lumină naturală, cunoscut și sub numele de aurora, este văzut de obicei în regiunile de latitudine înaltă din jurul Arcticii și Antarcticii, dar acum aurorele boreale s-au văzut în Marea Britanie, până în sudul Kent și Cornwall, într-un fenomen rar, potrivit Mediafax.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Aurora este formată de o erupție solară de pe Soare, care eliberează particule încărcate electric care se ciocnesc cu moleculele de gaz din atmosfera superioară a Pământului. Interacțiunea emite culori verzi și roșii deasupra polilor noștri, ceea ce înseamnă că, în Marea Britanie, aurorele boreale sunt adesea vizibile doar în Scoția și în unele părți din nordul Angliei.

Fenomenul a fost observat în sudul Angliei

Pe acelaşi subiect

Cu toate acestea, fenomenul a fost observat în sudul Angliei și se așteaptă ca în această noapte să fie din nou vizibil în unele părți ale Regatului Unit.

Tom Kerss, un astronom de la Royal Observatory, a descris pentru The Telegraph procesul prin care norii uriași de particule încărcate electric, generate de furtunile solare, interacționează cu atmosfera terestră.

"Aceste particule se izbesc apoi de atomii și moleculele din atmosfera Pământului și, în esență, le încălzesc", a declarat el pentru Royal Museums Greenwich. "Noi numim acest proces fizic excitare, dar este foarte asemănător cu încălzirea unui gaz și cu faptul că îl face să strălucească".

Prin urmare, ceea ce văd privitorii de stele sunt atomi și molecule din atmosfera noastră care se ciocnesc cu particule de la Soare, potrivit Observatorului Regal, iar modelele ondulate și "perdelele" de lumină ale aurorelor sunt cauzate de liniile de forță din câmpul magnetic al Pământului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Inedit » Spectacolul fascinant al naturii: Aurora Boreală şi-a făcut "apariţia" în mai multe zone din Marea Britanie