Antena Meniu Search
x

"Stâncile care se sărută” din Vietnam riscă să se prăbușească. Motivul pentru care acestea se degradează

Emblematicele „stânci care se sărută” din Vietnam, din inima golfului Ha Long, riscă să se prăbușească, potrivit unui raport.

de Redactia Observator

la 24.08.2023, 08:45

„Stâncile care se sărută” din Vietnam riscă să se prăbușească. Motivul pentru care acestea se degradează
„Stâncile care se sărută” din Vietnam riscă să se prăbușească. Motivul pentru care acestea se degradează - Profimedia

Golful Ha Long din provincia Quang Ninh este presărat cu sute de insulițe minuscule, atrăgând un număr record de 4 milioane de turiști în 2019. Stâncile gemene, care se ridică din golf și par să se atingă, sau „să se sărute”, sunt foarte populare în rândul vizitatorilor, potrivit BBC.

Experții au avertizat însă, într-un raport din luna iulie, că bărcile de pescuit care călătoresc prea aproape de ele și creșterea nivelului mării provoacă erodarea stâncilor. Ho Tien Chung de la Institutul de Geoștiințe și Resurse Minerale din Vietnam a declarat că pescuitul ilegal și turismul nereglementat influențează accelerarea eroziunii rocilor.

Cum ar putea fi împiedicată distrugerea lor

În timp ce institutul efectua cercetări pentru raport, lucrătorii au observat o barcă turistică oprindu-se la doar 19 metri de insuliță. Experții au observat fisuri adânci care traversau stâncile, avertizând că acestea s-ar putea prăbuși dacă nu se iau măsuri pentru conservarea lor.

Pentru a contracara efectele, raportul a cerut oficialilor să introducă noi reglementări în golf, inclusiv limitarea vitezei ambarcațiunilor care trec prin acesta, la doar 5-10 km/h . Pescarii locali ar trebui, de asemenea, încurajați să evite pescuitul în jurul stâncilor pentru a reduce agitația, iar cimentul ar putea fi introdus în crăpăturile din insuliță pentru a-i asigura fundațiile, a adăugat raportul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Inedit » "Stâncile care se sărută” din Vietnam riscă să se prăbușească. Motivul pentru care acestea se degradează