Antena Meniu Search
x

Substanţele ascunse din băuturile alcoolice! Cât zahăr conţine un pahar cu bere

Nu există weekend fără grătar şi nici grătar fără bere. Dar câţi dintre români ştiu ce conţine, de fapt, un pahar cu bere. Specialiştii avertizează asupra substanţelor ascunse din băuturile alcoolice

Nu există weekend fără grătar şi nici grătar fără bere. Dar câţi dintre români ştiu ce conţine, de fapt, un pahar cu bere. Specialiştii avertizează asupra substanţelor ascunse din băuturile alcoolice

Zahărul este cea mai periculoasă substanţa dintre acestea, mai ales că nu este trecut niciodată pe etichetă. Doza recomandată de zahăr este de cel mult 50 de grame pe zi pentru femei şi 70 de grame pentru bărbaţi.

De exemplu, un pahar de cocktail conţine 7 linguriţe şi jumătate de zahăr. În schimb, un pahar de vin alb conţine doar o linguriţă şi jumătate de zahăr, iar un pahar de vin roşu doar un sfert de linguriţă.

Votca simplă nu conţine deloc zahăr, dar de obicei ea este amestecată în diferite cocktail-uri de fructe, astfel că un pahar de băutură va conţine chiar şi 7,5 linguriţe de zahăr. Asta înseamnă 60% din doză maximă recomandată într-o zi. Acelaşi lucru se întâmplă şi atunci când amestecăm cola cu rom. Romul nu conţine zahăr, în schimb, combinat cu 250 ml de cola, obţinem o băutură care va avea echivalentul a 7 linguriţe de zahăr.

Vinul este mult mai sigur din acest punct de vedere. Un pahar de vin alb de 125 ml conţine doar 1,5 linguriţe de zahăr, iar vinul roşu chiar şi mai puţin: doar un sfert de linguriţă, scrie Adevărul.ro.

Berea, deşi este considerată o băutură care îngraşă, nu conţine aproape deloc zahăr. Un pahar de bere conţine mai puţin de un gram de zahăr.

Zahărul conţine 50% glucoză şi 50% fructoză, dar nu are nicio valoare nutritivă. Oamenii pot trăi fără acest zahăr artificial, pentru că pot lua doza necesară de zahăr natural din alte alimente: siropuri, fructe, legume. Glucoza este necesară pentru energie, dar din cauza vieţii tot mai sedentare organismul nostru nu mai poate arde suficient de mult zahăr.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Substanţele ascunse din băuturile alcoolice! Cât zahăr conţine un pahar cu bere