Antena Meniu Search
x

Ana Călina, reprezentanta României la un prestigios concurs internațional. A explicat legătura dintre matematică și muzică

Elevii de zece din România fac performanţă şi peste graniţă. Ana Călina este un alt exemplu. A ales să termine liceul în Anglia, pentru a fi cât mai aproape de visul său. Acum a reuşit să ajungă în semifinala unui concurs internaţional, creat chiar de fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. Este la un pas de a ajunge in finală şi are nevoie de cât mai multă susţinere.

de Redactia Observator

la 10.09.2020, 18:31

Ana Călina, elevă de zece în România care face performanţă şi peste graniţă Vezi și
  • Breakthrough Junior Challenge este un concurs american cu tradiţie
  • O puteți vota pe Ana până pe 20 septembrie

Breakthrough Junior Challenge este un concurs american cu tradiţie. În fiecare an participă mii de tineri din toată lumea. Acum şi România este reprezentată datorită Anei.

Ana Călina: Faci un videoclip de trei minute în care să explici un concept, ordin, ştiinţă din matematică. Eu am ales să explic legătura dintre matematică şi muzică, mai precis timbrul muzical.

Ana este pasionată în egală măsură de muzică şi de matematică şi a căutat mereu legătura dintre cele doua. Cântă la pian de şase ani şi pentru a fi mai aproape de visul ei a ales anul trecut să studieze in Anglia.

Ana Călina: Eu mi-am pus întrebarea de ce un instrument sună diferit faţă de altul. Aceeaşi notă sună diferit la alt instrument. Am explicat asta prin foil analysis. Este matemătică de nivel de facultate, nu este chiar foarte uşor de explicat.

Ceea ce este fascinant este că există o legătură matematică între aceste tonuri. De exemplu, clarinetul produce sunete în valuri şi aceste valuri pot fi puse într-o formulă printr-o funcţie. Axa în sus reprezintă volumul, cea de la orizontală, timpul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Concursul s-a desfăşurat în trei etape. În semifinală au ajuns doar 30 de copii, iar Ana se află printre ei, şi este la un pas de a câştiga marele premiu, o bursă de studii la o universitate din America.

Ca să fim şi noi martori la o reuşită românească, trebuie să o votam până pe 20 septembrie. Cât mai multe likeuri şi shareuri pe pagina de Facebook Breakthrough Junior Challenge

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Inedit » Ana Călina, reprezentanta României la un prestigios concurs internațional. A explicat legătura dintre matematică și muzică