Antena Meniu Search
x

Târgurile de Crăciun din întreaga ţară sunt aproape gata

A rămas mai puţin de o lună până la sărbătorile de iarnă, însă magia Crăciunului s-a instalat deja în marile oraşe. Aroma vinului fiert şi parfumul bunătăţilor de sezon îi poartă pe vizitatori pe un tărâm de basm, unde se pot bucura de un adevărat festin al simţurilor.

de Redactia Observator

la 27.11.2019, 21:59

Vezi și

A rămas mai puţin de o lună până la sărbătorile de iarnă, însă magia Crăciunului s-a instalat deja în marile oraşe. Aroma vinului fiert şi parfumul bunătăţilor de sezon îi poartă pe vizitatori pe un tărâm de basm, unde se pot bucura de un adevărat festin al simţurilor. Pot gusta bucate tradiţionale şi, la final, cumpără şi cadouri pentru cei dragi. 

Ai putea crede că eşti în Viena sau în Berlin. În realitate, peisajul feeric este în inima Transilvaniei, la târgul de Crăciun din Cluj-Napoca. Şi nu sunt deloc puţini cei care au intrat deja în spiritul sărbătorilor. 

Ajutaţi, desigur, de bradul înalt de 33 de metri, de cele 90 de căsuţe pline cu bunătăţi sau de miile de luminiţe. 

Pentru că cei care au aşteptat cel mai mult Târgul de Crăciun sunt copiii, în acest an pentru ei a fost adus un carusel care a fost decorat cu nu mai puţin de 3.000 de luminiţe.

Atracţia principală a târgului este vinul fiert. Dar şi mirosul de scorţişoară sau cel al gogoşilor cu ciocolată, vanilie sau caramel atrag vizitatori de toate vârstele.

Un kurtos colac aburind completează perfect meniul de la târg.

Şi Craiova a îmbrăcat hainele de sărbătoare. Luminiţele care împodobesc Târgul de Crăciun şi tradiţiile din toată ţara, prezente în cele peste 60 de căsuţe, au transformat centrul oraşului într-un tărâm de basm. 

Lista bunătăţilor este lungă. De la plăcinte, slănină şi cârnaţi de Mangaliţa, până la friptură la grătar sau brânzeturi fine. 

Mâine seară vine rândul Capitalei să deschidă porţile Târgului de Crăciun din Piaţa Constituţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Târgurile de Crăciun din întreaga ţară sunt aproape gata