Antena Meniu Search
x

"Religia creștină este pe moarte, iar ei sunt mai celebri decât Iisus!" The Beatles, FORMAȚIA rock care a creat ISTORIE și infinite CONTROVERSE!

Fără dubiu, "The Beatles" este unul din cele mai faimoase și de succes grupuri în istoria muzicii rock, contorizând peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

 The Beatles a fost unul dintre grupurile a cărui muzică a fost cea mai influentă pentru era rock care a urmat. Grupul a fost alcătuit din John Lennon,  Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr. Ei au avut ca țintă generațiile de tineri rezultate de după al Doilea Război Mondial, în Anglia, SUA, etc. Fără dubiu, "The Beatles" este unul din cele mai faimoase și de succes grupuri în istoria muzicii rock, contorizând peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

În urmă cu 52 de ani, pe 13 ianuarie, "Capitol Records" a lansat primul lor single în SUA, „I wanna hold your hand”. După numai trei sătămâni a atins cifra de un milion de exemplare vândute. Tot în ianuarie susțin concertul "Olympia", alături de Trini Lopez și Sylvie Vartan.

Anul 1964 i-a propulsat spre glorie. Au ocupat primele 5 poziții ale Hot 100 din revista Billboard, o realizare care nu a mai fost repetată. Un critic de la ziarul Sunday Times scria: "sunt cei mai mari compozitori după Beethoven".

Ei și-au dovedit nu doar talentul de muzicieni, au pășit granița spre cinematografie, și în particular, în cazul lui John Lennon este vorba de activism politic.

Lennon a afectat imaginea The Beatles atunci când a afirmat într-un interviu că, religia creștină este pe moarte, susținând că Beatles e mai populară ca Iisus. În cele din urmă, și-a cerut scuze, după ce a fost criticat foarte dur de către grupuri religioase, după ce albumele lor au fost interzise sau chiar arse în țări din America de Sud, și după ce au primit amenințări din partea unor grupuri ca Ku Klux Klan.

O parte a criticii adresate trupei își avea originea în confuzia asupra surselor muzicii lor (o confuzie asemănătoare a planat și asupra lui Elvis Presley în 1956, criticile provenind de la persoane care nu cunoșteau tradiția muzicii blues, R&B și gospel din care răzbătea Elvis) iar o parte era cauzată de reacția neîncrezătoare cu privire la lungimea părului membrilor The Beatles.

Soarta financiară a grupului a luat o întorsătură nefavorabilă atunci când managerul lor, Brian Epstein, a murit pe 27 august 1967. După aceasta, membrii trupei și-au urmat interesele individuale și s-au întâlnit tot mai rar. Ultimul lor concert este considerat a fi apariția live pe acoperișul studio-urilor Apple, dinLondra, în ianuarie 1969, și a apărut compilat în albumul "Let It Be".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » "Religia creștină este pe moarte, iar ei sunt mai celebri decât Iisus!" The Beatles, FORMAȚIA rock care a creat ISTORIE și infinite CONTROVERSE!