Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Turist japonez, primit la Machu Picchu după șapte luni de așteptare (Video)

Un proverb englezesc spune că lucrurile bune li se întâmplă celor care așteaptă. Iar un turist japonez este dovada vie că zicala se adevereşte. Tânărul a reușit să viziteze ruinele de la Machu Picchu, după luni de așteptare. Blocat de pandemie în Peru, japonezul nu şi-a pierdut speranţa că va păşi pe pământurile vechilor incaşi. Înainte să se întoarcă în Japonia, guvernul peruvian i-a îndeplinit visul.

de Redactia Observator

la 13.10.2020 , 23:48

  • Ruinele de la Machu Picchu ar urma să reintre în circuitul turistic luna viitoare.

Jesse Katayama a așteptat aproape șapte luni să calce pe urmele incașilor. A avut bilet de intrare în Machu Picchu pentru jumătatea lunii martie. Însă, din cauza pandemiei, autoritățile din Peru au închis situl arheologic. 

Mai mult, restricțiile de călătorie l-au blocat pe tânăr în satul Aguas Calientes. Acolo, Jesse și-a închiriat un apartament. Antrenor de box, de meserie, bărbatul nu a stat degeaba. I-a învățat pe copiii din sat sportul. 

Jesse Katayama, turist din Japonia: A fost într-adevăr minunat! Îi mulțumesc ministrului Culturii, Alejandro Neyra, pentru că m-a ajutat să văd acest loc minunat. Le mulțumesc tuturor oamenilor care m-au ajutat! 

Vezi și

Guvernul a deschis porțile de la Machu Picchu sâmbătă, dar doar pentru turistul japonez. Asta după ce Jesse a trimis o cerere prin care îi ruga să deschidă citadela, înainte să se întoarcă în Japonia. 

Rugămintea lui nu a rămas neascultată. A devenit, astfel, prima persoană care a viziteată Machu Picchu de la începutul pandemiei 

Începând de luna viitoare, Machu Picchu se va redeschide pentru publicul larg. Însă, atracția turistică va primi un număr redus de vizitatori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Inedit » Turist japonez, primit la Machu Picchu după șapte luni de așteptare (Video)