Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Uleiul de ricin: beneficii pentru păr

de Redactia Observator

la 26.02.2018 , 15:58

Uleiul de ricin: beneficii pentru păr - pixabay.com

Uleiul de ricin este cunoscut de secole pentru beneficiile sale asupra sănătății, fiind folosit în mod special de către egiptenii din antichitate pentru tratarea iritațiilor ochilor. În trecut, cercetătorii au studiat această plantă miraculoasă și au ajuns la concluzia că uleiul de ricin nu ar trebui să lipsească din casa noastră. Un ulei de ricin poate fi folosit atât pentru menținerea frumuseții, cât și pentru tratarea anumitor afecțiuni. S-a observat totuși o creștere a popularității uleiului de ricin atunci când vine vorba de menținerea sănătății părului. Iată care sunt cele mai importante beneficii pe care un ulei de ricin le are asupra părului nostru:

Ajută la creșterea părului

Dacă te-ai săturat de părul scurt și vrei să accelerezi creșterea părului, poate ar fi bine să introduci în rutina ta de îngrijire a părului uleiul de ricin. Acesta conține acizi grași Omega 6 care hrănesc în profunzime părul și îmbunătățesc circulația sanguină de la nivelul foliculilor de păr. Tot ce trebuie să faci este să îți masezi ușor scalpul cu ulei de ricin încălzit și să îl întinzi apoi pe toată lungimea părului. Pentru rezultate mai bune este indicat să lași uleiul de ricin să acționeze pe durata nopții.

Articolul continuă după reclamă

Elimină mătreața

Mătreața este probabil cea mai inestetică problemă cu care te poți confrunta la nivelul părului. Uleiul de ricin are proprietăți antifungice și antibacteriene și te ajută să scapi de mătreață dacă îl folosești în mod repetat. Mai mult decât atât, uleiul de ricin poate fi introdus în tratamente naturiste pentru diferite tipuri de păr. Spre exemplu, pentru părul uscat și cu mătreață, se recomandă folosirea unei măști formate din ulei de ricin, o lingură de ulei de măsline și zeama de la o jumătate de lămâie, în timp ce pentru un păr gras o mască din ulei de ricin, miere și gel de aloe poate face minuni.

Îngroașă firul de păr

Te confrunți cu un păr lipsit de vitalitate, care se rupe repede de fiecare dată când îl perii? Folosește regulat uleiul de ricin și vei vedea că părul tău va deveni mai puternic, mai sănătos și mai strălucitor. Conținutul mare de acizi grași Omega 6 și Omega 9 ajută la îngroșarea firului de păr și la hrănirea lui în profunzime.

Remediază vârfurile despicate

Orice persoană s-a confruntat la un moment dat cu vârfurile despicate și în majoritatea cazurilor soluția era o vizită la frizerie pentru tăierea acestora și implicit pentru scurtarea lungimii părului. Dacă te confrunți și tu cu o astfel de problemă, ar trebui să știi că mai există o soluție naturală pentru a remedia această problemă: uleiul de ricin. Tot ce trebuie să faci este să aplici acest ulei de ricin pe vârfurile firelor de păr și să îl lași să acționeze timp de 30 de minute. Vei vedea că părul tău va fi mai sănătos și tu vei uita de vârfurile despicate!

După cum poți observa, uleiul de ricin face minuni asupra părului tău și ar trebui introdus în ritualul de îngrijire a părului. Prețul uleiului de ricin este atât de mic încât poate înlocui cu succes toate măștile și tratamentele de păr existente la momentul de față pe piață. Cel mai ieftin ulei de ricin costă undeva la 6 lei și este produs de cei de la Solaris. Prețul uleiului de ricin poate să crească însă în funcție de caracteristicile sale sau de mărimea recipientului. Spre exemplu, cel mai scump ulei de ricin este unul organic, presat la rece. Chiar și așa, cele mai vândute sunt cele cu un preț mediu de 10 lei, produse de Adams Vision sau Herbavit. Tu ai încercat până acum uleiul de ricin în locul tratamentelor pentru păr?

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Inedit » Uleiul de ricin: beneficii pentru păr