Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ultimii militari români din Afganistan s-au întors acasă. În cei 19 ani de operațiuni, 27 de soldați români au murit, iar peste 200 au fost răniți

Ultimul detaşament de militari români din Afganistan s-a întors acasă, noaptea trecută. Cei 140 de soldaţi, cunoscuţi drept "Jderii" au fost întâmpinaţi de ministrul Apărării, care le-a mulţumit pentru sacrificiile făcute. Se încheie astfel o misiune începută în 2002, în timpul căreia şi-au pierdut viaţa 27 de militari români.

de Redactia Observator

la 27.06.2021 , 11:18

Ultimii militari români din Afganistan s-au întors acasă. În cei 19 ani de operațiuni, 27 de soldați români, iar peste 200 au fost răniți
Ultimii militari români din Afganistan s-au întors acasă. În cei 19 ani de operațiuni, 27 de soldați români, iar peste 200 au fost răniți

Revenirea în ţară a ultimului detaşament de militari români care mai activau în Afganistan a fost plină de momente emoţionante. Soldaţii şi-au revăzut familiile după o lungă perioadă petrecută departe de casă. "Jderii", aşa cum sunt cunoscuţi soldaţii, au aterizat în ţară după miezul nopţii și au fost întâmpinaţi de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. 

În cei 19 ani în care România a participat la operaţiunile din Afganistan, 27 de militari şi-au pierdut viaţa, iar peste 200 au fost răniţi. 

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării: Este o imagine a cifrelor, dar sunt cifre care exprimă realitatea a ceea ce înseamnă un teatru de operaţii. 

Articolul continuă după reclamă

În luna aprilie a acestui an, aliaţii NATO au decis retragerea forţelor din Afganistan. România a început procesul încă din luna mai. 

Pe acelaşi subiect

Militar: O misiune în Afganistan îşi lasă amprenta asupra noastră. 

Militar: Nu o să uit niciodată momentul când am fost ultimul militar român în Kandahar, lângă trapa avionului M-am uitat spre aeronavă şi am văzut că toţi suntem sănătoşi. 

Pe data de 29 februarie 2020 a fost semnat acordul dintre SUA şi talibani pentru normalizarea situaţiei din Afganistan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Inedit » Ultimii militari români din Afganistan s-au întors acasă. În cei 19 ani de operațiuni, 27 de soldați români au murit, iar peste 200 au fost răniți