Retragerea NATO din Afganistan a început

De Redactia Observator.
Publicat: 29.04.2021, 21:40.
Actualizat: 29.04.2021, 21:35

Retragerea din Afganistan a contingentelor angajate în cadrul Misiunii NATO ”Resolute Support” a început în mod ”coordonat”, iar toate măsurile au fost luate în vederea asigurării securităţii, a declarat joi un reprezentant al Alianţei Nord-Atlantice pentru AFP.

Imagine ilustrativă

Imagine ilustrativă

Profimedia Images

”Retragerea a început. Este vorba despre un proces ordonat, coordonat şi deliberat. Securitatea trupelor noastre va fi o prioritate absolută în fiecare etapă a procesului şi vom lua toate măsurile necesare pentru a ne pune personalul în siguranţă”, a precizat el.

Acest oficial, care a solicitat protecţia aninomatului, nu a precizat însă numărul militarilor şi nici calendarul retragerii ţărilor angajate.

Citește și:

”Orice atac al talibanilor în cursul retragerii va primi un răspuns viguros”, a avertizat el.

”Preconizăm că retragerea noastră se va încheia în câteva luni”, a adăugat oficialul.

Aliaţii au decis, la jumătatea lui aprilie, să înceapă retragerea contingentelor până la 1 mai.

Preşedintele american Joe Biden a apreciat că obiectivul misiunii a fost ”îndeplinit” şi preconizează încheierea retragerii trupelor americane la 11 septembrie, o dată simbol, în contextul în care americanii şi NATO au intervenit împotriva Al-Qaida în Afganistan după atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001 în Statele Unite.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.