Antena Meniu Search
x

Video Povestea lui Ştefan Boşnigeanu, bătrânul care s-a specializat în a livra pizza pe role

Are 80 de primăveri, dar este mai tânăr şi mai activ decât mulţi dintre noi. Face exerciţii pe bicicletă în fiecare zi, merge pe role şi conduce o pizzerie. Astăzi îl veţi cunoaşte pe Ştefan Boşnigeanu, un om cu o poveste de viaţă uimitoare, pe care îl definesc ambiţia, curajul şi optimismul. 

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 21.07.2021, 17:25

Vezi și
  • Ştefan Boşnigeanu are 80 de ani şi, în ciuda acestui aspect, vrea să-şi dezvolte afacerea.

La vârsta la care alţi bătrâni îşi cresc nepoţii, Ştefan Boşnigeanu s-a lansat într-o afacere nouă: şi-a deschis o pizzerie în centrul oraşului. Ca să-şi facă pizza cunoscută a găsit un mod inedit de promovare şi de livrare: pe role.

Ştefan Boşnigeanu: Satisfacţia mea asta e pentru mine, o bijuterie! Vin de drag aici, chiar dacă merg pe pierdere îmi creşte sufletul aşa, din ce a fost şi ce a ajuns. 

Are un singur angajat pe care l-a convins să-şi lase jobul din Anglia pentru micul său business de acasă. Cu timpul vrea să îl lase la cârma afacerii. A deschis pizzeria în octombrie 2019, aşa că a simţit din plin efectele pandemiei. 

Ştefan Boşnigeanu: Banii pe care i-am băgat, i-am băgat toţi aici. Acum nu am cum să mă las. Ori pierd tot, ori încerc să salvez pizzarul. 

Pe acelaşi subiect

Bătrânul vrea să-şi extindă afacerea cu pizza livrată pe role

Totul sau nimic, aşa s-ar putea descrie întreaga lui viaţă. A muncit de mic în construcţii şi s-a zbătut să-şi termine studiile. A lucrat apoi 20 de ani în cercetare şi se mândreşte cu brevetele pe care le-a obţinut. Până într-o zi când a fost nevoit să o ia de la capăt. 

Ştefan Boşnigeanu: După ce m-au băgat în şomaj, m-am apucat de comerţ. Comerţ stradal. Ce făceam? Luam cornuri de la o fabrică, mă duceam cu cornuri prin piaţă şi le dădeam oamenilor care erau acolo. Cum am văzut că e aşa, am luat şi baghete. Aveau nişte coşuri foarte frumoase. Şi m-am instalat cu ele la metrou.

A fost mereu un vizionar. Şi nici acum, la 80 de ani, nu se lasă mai prejos. I-a venit ideea să vândă pizza şoferilor care stau blocaţi în ambuteiaj, la semafor. Ajunge la ei tot pe role. 

Ştefan Boşnigeanu: Revin la început, cum v-am spus, că vindeam cornuri prin pieţe. Pizza e aici, maşini sunt, am şi zis, ia uite câte maşini pe aici, nu vin să cumpere şi de la mine pizza? Când se opresc maşinile aici, e pistă de bicicletă, o iau de la capăt şi cu pizza aici, vreţi cumva o pizza? Şi o duc acolo. Pe urmă iar se pune un stop, iar mă duc.

Ştefan îşi va extinde afacerea. Va avea o tarabă şi într-un food truck parc. Iar drumul între cele două locuri îl va face, desigur, tot  pe role. 

Ştefan Boşnigeanu: Am ambiţia să demonstrez că şi la vârsta mea nu mă las bătut! 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Povestea lui Ştefan Boşnigeanu, bătrânul care s-a specializat în a livra pizza pe role