Antena Meniu Search
x

Foto "Un eveniment neprevăzut și fără precedent". Parker, o girafă de doar 6 ani, a murit după ce a rămas cu gâtul blocat în gardul unei grădini zoologice din SUA

Sfârșit trafic pentru o girafă de doar 6 ani. Parker a murit într-o grădină zoologică din New York, după ce a rămas cu gâtul blocat în gardul țarcului.

de Redactia Observator

la 15.02.2023, 17:36

Girafa masai Parker, în vârstă de 6 ani, a fost găsită cu gâtul blocat în gardul țarcului său din grădina zoologică Seneca Park din Rochester, New York, relatează CBS News, citat de Mediafax.

"Un eveniment neprevăzut și fără precedent"

Veterinarii chemați la grădina zoologică, în timp ce Parker încerca să se desprindă din gard, nu au mai putut face nimic pentru a salva viața animalului. Un reprezentant al grădinii zoologice, Steve Lacy, a declarat că "un astfel de eveniment a fost neprevăzut și fără precedent".

"Structura incintei pentru girafe, instalată în 2018, este o caracteristică standard și este folosită în mai multe grădini zoologice acreditate din întreaga țară", a spus el.

Pe acelaşi subiect

Parker, născut la grădina zoologică din Santa Barbara în august 2016, a ajuns la grădina zoologică Seneca în 2018 și era "cunoscut pentru curiozitatea și jovialitatea sa", a precizat grădina zoologică într-un comunicat.

El a avut două partenere femele - Kipenzi și Iggy - și a fost tatăl unei girafe pe nume Olmsted, care are mai puțin de un an. Cei trei sunt acum singurele girafe masai rămase la grădina zoologică.

Girafele Masai, localizate nativ în Tanzania și în sudul Kenyei, sunt incluse pe lista roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN) ca fiind pe cale de dispariție. În lume au mai rămas doar 35.000 de exemplare mature, iar numărul continuă să scadă, în principal din cauza vânătorii ilegale.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » "Un eveniment neprevăzut și fără precedent". Parker, o girafă de doar 6 ani, a murit după ce a rămas cu gâtul blocat în gardul unei grădini zoologice din SUA