Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un peşte-pescar cu înfăţişare monstruoasă, care trăieşte la sute de metri în adâncul oceanului, a fost găsit pe o plajă din California

Un peşte neobişnuit, cu dinţii ascuţiţi precum sticla şi un corp în forma unei mingi de fotbal american, a fost găsit pe o plajă din California. Creatura neagră, găsită cu gura deschisă, zăcea pe nisipul din zona protejată Crystal Cove State Park din Laguna Beach. 

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 12.05.2021, 11:35

  • Oamenii de ştiinţă sunt fascinaţi de apariţia peştelui la ţărm
  • Acesta face parte din specia "Pacific Football Fish"

Oficialii parcului au distribuit imaginile pe platformele de social media şi au identificat peştele ca fiind cel mai probabil din specia "Pacific Football", scrie CNN.com. "Să vezi un peşte pescar intact este foarte rar şi nu se ştie cum şi de ce a ajuns pe ţărm", a scris Crystal Cove State Park pe Facebook.

"Pacific Football Fish" este una dintre cele peste 200 de specii de peşti-pescari din lume, potrivit California State Parks, şi deobicei se găseşte în adâncurile întunecate ale oceanului. 

Dinţii creaturii sunt ascuţiţi ca nişte cioburi de sticlă şi "gura sa largă este capabilă să tragă şi să înghită prăzi de mărimea corpului său". 

Specia unde femelele sunt 15 ori mai mari decât masculii

Datorită mărimii creaturii şi tulpinii proeminente din vârful capului, California State Parks a precizat că este o femelă. "Doar femelele au o tulpină lungă pe cap cu bioluminiscenţă în vârf folosită drept momeală pentru a atrage prada în ape adânci de chiar 900 de metri", mai spun oficialii parcului.

Aceştia au adăugat că femelele pot creşte până la 60 de centimetri, în timp ce masculii nu trec niciodată de 4 centimetri. Singurul scop al masculilor este acela de a ajuta femela să se reproducă, explică specialiştii.

"Masculii se prind de femelă cu dinţii şi devin "paraziţi sexuali", în cele din urmă fuzionând cu aceasta până când nu mai rămâne nimic din ei în afara testiculelor lor pentru reproducere", mai scriu specialiştii. 

Corpul peştelui este în posesia Departamentului pentru Peşti şi Animale Sălbatice din California, potrivit postului KFSN, afiliat CNN. El va fi studiat în scopuri de cercetare şi educaţionale. "Să vezi acest peşte straniu şi fascinant este o dovadă vie a diversităţii vieţii marine care se află sub suprafaţa ape şi pe măsură ce oamenii de ştiinţă vor continua să înveţe despre aceste vietăţi din apele adânci este important să reflectăm la cât de multe avem de aflat din minunatul nostru ocean", au mai scris cei de la Crystal Cove State Park.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Un peşte-pescar cu înfăţişare monstruoasă, care trăieşte la sute de metri în adâncul oceanului, a fost găsit pe o plajă din California