Antena Meniu Search
x

Video Unelte gratis pentru sibienii care vor să îngrijească spaţiile verzi, puse la dispoziţie de o asociaţie. Cât au costat echipamentele

Este acea perioadă din an în care găsim oricând ceva de făcut în grădină. Fiecare încearcă să-şi înfrumuseţeze curtea sau balconul pentru serile de vară. La Sibiu, chiar şi grădinile din faţa blocurilor se transformă în oaze de verdeaţă ca-n poveşti. Localnicii primesc unelte gratuite pentru a contribui la noua imagine a oraşului. 

de Redactia Observator

la 26.05.2022, 09:25

Vezi și

De la tuns iarba la plantat flori, locatarii unui cartier din Sibiu s-au pus pe treabă pentru a se asigura că au cele mai frumoase spaţii verzi.

Întotdeauna mi-a plăcut verdeaţa şi să fie frumos şi în toţi anii am făcut, spune un bărbat.

Dacă noi ca cetăţeni nu ne întreţinem spaţiile verzi, atunci cine? Am plantat nişte floricele ca să dăm puţin culoare spaţiului verde. Tundem iarba, mai greblăm, adunăm gunoaiele care apar din cauza vântului sau a persoanelor care le aruncă, afirmă o femeie. 

Unelte de grădinărit, în valoare de 20.000 de Euro

Pe acelaşi subiect

Cu ajutorul sponsorilor, Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului a alocat un buget de 20.000 de Euro pentru achiziţionarea uneltelor de care au nevoie oamenii pentru grădinit.

Tudor Popa, preşedintele Asociaţia pentru înfrumuseţarea oraşului Sibiu: Cererile au fost extrem de mari. Nu ne aşteptam să fie un feedback atât de bun, am avut în mai puţin de 3 zile peste 100 de cereri şi încă mai avem cereri.

Iniţiativa a dus chiar la o concurenţă între blocuri pentru cea mai frumoasă oază de verdeaţă.

Fiecare vine cu idei noi, ne mai inspirăm unii de la alţii, dar sperăm să fie frumos, spune o localnică. 

Şi înainte ne ocupam de zona verde, dar acum având nişte utilaje mai performante, lucrurile vor arăta mai bine şi sperăm că vom avea o zonă verde foarte îngrijită, verde şi frumoasă, adaugă un tânăr. 

Oamenii reuşesc să se bucure şi de timpul petrecut împreună, în timp ce contribuie la noua imagine a oraşului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Unelte gratis pentru sibienii care vor să îngrijească spaţiile verzi, puse la dispoziţie de o asociaţie. Cât au costat echipamentele