Antena Meniu Search
x

Urmăreşte-l LIVE pe Moş Crăciun cum împarte cadouri în întreaga lume. Unde se află acum

Moş Crăciun a pornit deja să împartă cadouri în întreaga lume. Traseul său magic este urmărit cu radare, senzori şi aeronave, o tehnologie de vârf folosită de Comanda de Apărare Aerospaţială a Americii de Nord (NORAD). 

de Redactia Observator

la 24.12.2023, 16:51

Urmăreşte-l LIVE pe Moş Crăciun cum împarte cadouri în întreaga lume. Unde se află acum
Urmăreşte-l LIVE pe Moş Crăciun cum împarte cadouri în întreaga lume. Unde se află acum

Echipată cu aceeaşi tehnologie utilizată în mod obişnuit pentru protejarea spaţiului aerian nord-american, NORAD furnizează actualizări în timp real cu privire la locaţia lui Moş Crăciun, remarcată chiar şi prin strălucirea nasului roşu a lui Rudolph.

Tradiţia, care datează din 1955, a început atunci când colonelul Forţelor Aeriene Harry Shoup - comandantul de serviciu la predecesorul NORAD, Comandamentul Apărării Aeriene Continentale - a primit un apel de la un copil care a apelat un număr de telefon greşit afişat într-un anunţ de magazin dintr-un ziar, crezând că sună la Moş Crăciun.

Cum reuşeşte Moş Crăciun să ajungă în toată lumea

Moş Crăciun va călători 510.000.000 de kilometri, în ziua de Ajun, la o viteză fabuloasă de 10.703.437,5 km/h. Presupunând că în fiecare gospodărie există trei copii, Moşul ar trebui să facă 233.000.000 de opriri. El trebuie să viziteze 390.000 de case pe minut şi, în urma efortului, va fi consumat aproximativ 71.764.000.000 de calorii. Prima oprire a lui Moş Crăciun a fost Republica Kiribati, 32 de atoli din Oceanul Pacific, înainte de a face înconjurul lumii.

Pe acelaşi subiect

Aşa cum a făcut-o timp de peste şase decenii, Comandamentul nord-american de apărare aerospaţială (NORAD) - o organizaţie comună a SUA şi Canade  - îl va urmări pe Moş Crăciun de Crăciun. Tradiţia a început dintr-o glumă în 1955, dar de atunci a rămas o misiune îndrăgită.

NORAD nu începe să îl urmărească pe Moş Crăciun până când radarele lor nu îi anunţă că Moş Crăciun a luat zborul în ajun de Crăciun. Puteţi urmări mişcările lui Moş Crăciun în întreaga lume pe site-ul NORAD.

Spre deosebire de balonul care a pătruns în spaţiul aerian al SUA la începutul acestui an, se aşteaptă ca Moş Crăciun să călătorească în siguranţă şi în condiţii de securitate de Crăciun, potrivit Pentagonului. "Sunt sigur că va fi la timp şi la locul potrivit pentru Crăciun", a declarat săptămâna trecută secretarul de presă al Pentagonului, generalul-maior Patrick Ryder.

Cu toate acestea, s-ar putea să nu găsească prea multă zăpadă atunci când va ajunge, după ce în întreaga lume s-au înregistrat temperaturi ridicate pentru această perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Inedit » Urmăreşte-l LIVE pe Moş Crăciun cum împarte cadouri în întreaga lume. Unde se află acum