Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vazele pentru flori, modele fascinante inspirate din cultura getică

Printre obiectele de decor nelipsite din casele românilor se găsesc și vazele pentru flori.

de Redactia Observator

la 02.04.2018 , 16:35

Vazele pentru flori, modele fascinante inspirate din cultura getică - Pixabay

Printre obiectele de decor nelipsite din casele românilor se găsesc și vazele pentru flori.

Acestea au fost considerate elemente decorative valoroase în culturile neolitice, au înfrumusețat casele strămoșilor daci și continuă să atragă atenția românilor moderni prin forme distincte și culori impresionante.

Pentru că sunt obiecte decorative, vazele pentru flori trebuie să se remarce fie prin forma și textura, fie prin culoare. Elementele distinctive care oferă personalitate pieselor sunt: toarta, finish-ul mat și materialele ceramice de proveniență locală.

Articolul continuă după reclamă

În acest an sunt apreciate modelele de vaze pentru flori cu aspect minimalist și culori apropiate de natură, cele ce atrag privirile prin forme asimetrice, dar și cele perfect finisate, asemeni pieselor de muzeu. Sunt în trend modelele tradiționale care au reușit să treacă proba timpului, iar inspirația din culturile pre-neolitice și a daco-geților este o resursă exploatată și apreciată de iubitorii de frumos. Iată câteva tipuri de vaze pentru flori care pot fi ușor integrate în locuințe și birouri:

Vaza din ceramică cu toartă, gât îngust și corp bombat

Acest accesoriu se potrivește atât în încăperile decorate în stil rustic, cât și în cele cu design modern. Poate aduce o pată de culoare, când este alăturată pieselor de mobilier în nuanțe naturale, poate spori energia și transformă atmosfera în una prietenoasă când este încărcată cu flori parfumate de primăvara și toamnă. Este robustă și puternică și poate susține ramurile puțin flexibile ale florilor de liliac și trandafir. Prin aspectul rustic, completează perfect buchetele create din flori de câmp.

Vaza ceramică rotundă cu gât scurt și îngust

Acest tip de vază pentru flori este o capodoperă creată de meșterii populari băimăreni. Este potrivită pentru orice încăpere, indiferent de stilul în care este decorată. Poate înfrumuseța biroul de lucru sau masa de cafea. Completează comoda din living și raftul din bucătărie. Este perfectă pentru a spori armonia din încăpere prin surplusul de energie pe care îl aduce. Vaza rotundă cu gât scurt poate completa într-un mod desăvârșit buchetele delicate de flori de primăvară. Ghioceii, freziile și zambilele albe înnobilează astfel de capodopere artistice.

Vaza ovală simplă

Vaza ovală pentru flori este o piesă perfectă care poate decora obiectele de mobilier din spațiile deschise. Un accesoriu cu volum poate să domine prin dimensiunile generoase și poate să ofere susținere pentru buchete impresionante de flori. Acest tip de vază poate furniza un plus de eleganță încăperii când este împodobită cu flori de primăvară. Lasă să se emane treptat miresmele plăcute ale florilor de vară și crează o atmosferă dinamică dacă este ornamentată cu crizanteme, garofițe și trandafiri de toamnă.

Vaza ovală simplă este foarte versatilă și poate oferi frumusețe tuturor încăperilor. Culorile deschise sunt mai ușor de asociat în spațiile cu mobilă ce crează contrast. Nuanțele intense de roșu, burgund, grena, albastru și verde sunt mai potrivite pentru a oferi dinamism zonelor decorate în stil minimalist, în care predomină fibrele naturale de lemn.

Vaza ceramică cu gât asimetric

Acest model este elementul perfect ce aduce armonie locuințelor decorate în stil vintage. Pentru a spori aerul de confort și relaxare pot fi utilizate acele tipuri de vaze bine finisate care atrag prin culori puternice.

Vaza roșie, mov sau galben aprins, reprezintă o adevărată bijuterie decorativă. Gulerul asimetric este un element specific obiectelor ceramice tradiționale din regiunile din nordul țării. Modelele de vaze pentru flori cu guler asimetric sunt piese puternice, cu personalitate, care imprimă notorietate încăperilor. Aceasta continuă să impresioneze, prin frumusețe.

Vazele cu guler asimetric de dimensiuni medii, pot fi accesorizate cu flori de sezon. Sunt soluții potrivite pentru narcise de primăvară, trandafiri parfumați văratici dar și pentru margarete delicate. Conferă un plus de prestigiu suavelor lalele și personalitate florilor de câmp.

În concluzie, vazele pentru flori inspirate din culturile vechi, tradiționale sunt elemente decorative care înfrumusețează viața. Pot fi cumpărate pentru plăcerea proprie sau pot fi transformate în cadouri inedite.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Inedit » Vazele pentru flori, modele fascinante inspirate din cultura getică