Antena Meniu Search
x

Weekend cu tradiţie: pe muntele Bolovanul din Slănic-Moldova are loc "Răvăşitul oilor"

Vezi și

Tradiţia se respectă în acest weekend în staţiunea cunoscută drept "Perla Moldovei". Pe muntele Bolovanul din Slănic-Moldova are loc. "Răvăşitul oilor", prilej cu care fermierii se mândresc şi cu animalele îngrijite tot anul în bătătură.

Se spune că de "răvăşitul oilor", ciobanii coboară cu mioarele de la altitudine, îşi dau întâlnire şi chefuiesc în cinstea ultimei zile din an pe care o petrec pe munte. După răvăşit, turmele pornesc spre câmpie, unde se pregătesc de de iernat. 

Aşa au făcut şi weekendul acesta, alături însă de mulţi localnici şi turişti. Punctul de întâlnire a fost pe Muntele Bolovanul din Slănic-Moldova.

Pe lângă turmele de mioare, la "Răvăşitul oilor" s-au adus zeci de produse tradiţionale şi nu numai. Ceaunele au fost pline, grătarele au sfârâit, iar gospodarii au pregătit mâncarea mai ceva ca la mama acasă. La mare căutare a fost bulzul ciobănesc, Dar şi pastrama de oaie i-a făcut concurenţă.

Pentru cei peste 5.000 de vizitatori, organizatorii au pregătit şi un festival de folclor, dar şi demonstraţii ale meşterilor populari din zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Weekend cu tradiţie: pe muntele Bolovanul din Slănic-Moldova are loc "Răvăşitul oilor"