Antena Meniu Search
x

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Fetele au câștigat proba de dublu vâsle, după o cursă fenomenală

Imnul României s-a auzit din nou la Tokyo, după ce echipajul de dublu vâsle feminin, format din Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, a câştigat medalia de aur la canotaj, la Jocurile Olimpice, după o cursă fantastică.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 28.07.2021, 08:38

Vezi și

Româncele au făcut o cursă fenomenală şi au terminat cu timpul de 6:41.03. Fetele au condus cu aproape 2 secunde după primii 500 de metri. Încă înainte de jumătatea distanței echipajul nostru defila cu un avans de mai bine de două bărci. Radiș și Bodnar au făcut o demonstrație de forță, câștigătoarea medaliilor de aur fiind incontestabilă, româncele având aproape 4 secunde în față, după 1.000 de metri. În cele din urmă nici un alt echipaj nu a avut puterea de a se apropia, sportivele noastre câștigând a doua medalie a României la Jocurile Olimpice.

Fetele au căștigat proba de dublu vâsle, după o cursă fenomenală

Profimedia

Noua Zeelandă a terminat pe locul 2 (6:44.82), la peste 3 secunde de România, în timp ce Olanda a luat medalia de bronz (6:45.73).

CLASAMENT FINAL:

Pe acelaşi subiect
  • România 6.41.03
  • Noua Zeelandă +3.79
  • Olanda +4.70
  • Lituania +6.41
  • SUA +11.95
  • Canada +12.16

România a reuşit astfel prima medalie de aur la Jocurile Olimpice, a doua a delegaţiei, după cea de argint obţinută de Ana Maria Popescu la spadă.

Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari, argint la patru rame

La cursa de patru rame masculin, Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari a câștigat miercuri medaliile de argint în finala probei desfășurate în apele complexului Sea Forest Waterway, aducând a treia medalie a României la Jocurile Olimpice.

După ce au ratat calificarea în semifinală încă din serii, sportivii români din echipajul de patru rame fără cârmaci au reușit duminică să prindă un loc în finală, în cadrul cursei de recalificare, trecând primii linia de sosire. Barca României, plecată de pe culoarul 1, a trecut a doua la 500 de metri, devansată de echipajul Australiei. La 1.000 de metri, România ocupa locul 3, fiind depășită de Australia și Marea Britanie.

Cu 500 de metri înainte de final, barca României era în luptă cu Marea Britanie, tot pe locul 3. Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari au trecut linia de sosire pe locul 2, cu un finiș de excepție, cu timpul de 5:43.13, cursa fiind câștigată de Asutralia.

CLASAMENT FINAL:

  • Australia 5:42.76
  • ROMÂNIA 5:42.13
  • Italia 5:43.60
  • Marea Britanie 5:45.78
  • SUA 5:48.85
  • Olanda 5:50.81

Record mondial la 8+1

Echipajul feminin de 8+1 rame s-a calificat miercuri dimineață în finala probei olimpice de la Tokyo 2020, câștigând detașat sesiunea de recalificări cu cel mai bun timp mondial. 

Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea au reușit o cursă foarte bună, recuperând pe final distanța față de Canada. România a terminat cu un timp de 5:52.99, stabilind cel mai bun timp mondial.

Finala va avea loc pe 30 iulie, de la ora 04:05.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Fetele au câștigat proba de dublu vâsle, după o cursă fenomenală