Antena Meniu Search
x

Înotul, o alegere sănătoasă pentru copii: "Bebeluşii au reflexul de scufundare încă din burtica mamei"

Dacă există un loc în care bebeluşii se simt în largul lor, în afară de braţele mamei, atunci acel loc este în apă. Este de altfel şi foarte sănătos. În braţele mămicilor şi atent supravegheaţi de specialişti, cei mici învaţă să înoate, fac scufundări şi multe exerciţii benefice pentru sănătate.

de Alexandra Bucuroiu

la 16.06.2021, 10:56

Vezi și

Cel mai mic bebeluş are trei luni, iar cel mai mare copil - cinci ani. Toţi învaţă abecedarul înotului. În preajma părinţilor care nu mai au nicio emoţie, copiii ajung singuri la cercurile de pe fundul bazinului ori fac pluta.

"Îi place să se scufunde după cercuri, diverse obiecte. Face exerciţii, dar şi cântecele şi joacă împreună cu copiii de la piscină", a declarat unul dintre părinţi.

O zi la bazin începe cu o repriză de încălzire. Apoi, cei mici fac diverse exerciţii care întăresc sistemul imunitar şi musculatura şi îi ajută să se dezvolte armonios.

"Îi place, a învins frica de apă. Are o dexteritate la mişcare, am simţit după primele dăţi de bebe bălăceală că a fost mult mai degajat, mai flexibil, a început să socializeze cu copiii, să-şi schimbe jucăriile", spune una dintre mămicile care şi-a adus copilul la înot.

"Studiile ştinţifice spun că bebeluşii au reflexul de scufundare încă din burtica mamei, aşa că ei dacă vin într-un mediu acvatic de la 3 sau 4 luni au încă acest reflex. Acest reflex se păstrează până la 9 sau 10 luni, depinde", a declarat Camelia Ștefan, instructor de înot.

Un copil care începe cursurile de înot pe la 4-5 ani va deveni un adult sănătos şi care se va bucura de vacanţele la mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Sanatate » Înotul, o alegere sănătoasă pentru copii: "Bebeluşii au reflexul de scufundare încă din burtica mamei"