Antena Meniu Search
x

Alina Bica a rămas cu pedeapsa de patru ani. Judecătorii de la Curtea Supremă i-au respins recursul în casaţie. Decizia este definitivă

Fosta şefă DIICOT Alina Bica a rămas cu pedeasa de patru ani primită în dosarul favorizării omului de afaceri Ovidiu Tender, după ce judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie și Justiție i-au respins recursul în casaţie.

de Monica Palade

la 13.01.2021, 15:18

Alina Bica
Alina Bica a rămas cu pedeapsa de patru ani. Judecătorii de la Curtea Supremă i-au respins recursul în casaţie. Decizia este definitivă - Hepta/Octav Ganea
  • Alina Bica a rămas cu pedeapsa de patru ani. Judecătorii i-au respins recursul în casaţie
  • Ce acuzaţii i se aduc Alinei Bica

Decizia este definitivă. Potrivit minutei, Alina Bica are de plătit şi cheltuielile de judecată.

„Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de recurenta inculpată Bica Alina Mihaela împotriva deciziei penale nr. 284 din data de 27 noiembrie 2019 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 3067/1/2018. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă recurenta inculpată la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru recurenta inculpată până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 160 lei rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 ianuarie 2021 Cu opinia separată: În sensul admiterii recursului în casaţie formulat de recurenta inculpată Bica Alina Mihaela, casării deciziei recurate şi achitării inculpatei Bica Alina Mihaela pentru săvârşirea infracțiunii prevăzute de art. 269 alin. (1) din Codul penal, în temeiul art. 16 alin. (1) lit. b) teza I din Codul de procedură penală.”, se arată în minuta instanţei.

Ce acuzaţii i se aduc Alinei Bica

Alina Bica a fost condamnată definitiv în luna noiembrie a anului 2019. Fosta şefă DIICOT este dată în urmărire internaţională pentru executarea pedepsei. În prezent, Bica se află în Italia de aproximativ un an, fiind consultant legal pentru mai multe companii din Brescia.

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, omul de afaceri Ovidiu Tender i-a cerut sprijinul Alinei Bica pentru a obţine o condamnare cu suspendare în dosarul RAFO, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. Alina Bica le-a solicitat subordonaţilor săi de la DIICOT să ceară în instanţă condamnarea lui Tender la o pedeapsă cu suspendare, potrivit procurorilor DNA.

Astfel, în contextul în care, în primăvara anului 2013, Ovidiu Tender era judecat în dosarul ''RAFO'', instrumentat de DIICOT, în care rechizitoriul a fost întocmit de Bica, omul de afaceri a pus, prin avocaţii săi, la dispoziţia lui Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost ofiţer de poliţie judiciară şi consilier al Alinei Bica, documente privind respectiva cauză penală, în scopul consultării şi exprimării unei opinii, atât de el, cât şi de către Bica, pentru a avea şansa unei soluţii favorabile.

"Având în vedere relaţia existentă între Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina Mihaela, numitul Tender Ovidiu i-a cerut sprijinul magistratului prin intermediul angajatului şi avocaţilor săi în vederea formulării unei apărări favorabile inculpatului Tender Ovidiu, luând în considerare că procurorul Bica Alina Mihaela a fost cel care a instrumentat dosarul şi a dispus trimiterea în judecată a acestuia. Pentru sprijinul acordat, în scopul arătat mai sus, Mihăilescu Ionuţ Florentin, angajat al SC Prospecţiuni SA, firmă deţinută de Tender Ovidiu, a beneficiat de un card emis de Unicredit Bank, în care îi sunt virate diferite sume de bani. De asemenea, din actele şi lucrările dosarului nr. 393/P/2013 a rezultat că Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina Mihaela au dobândit bunuri imobile (teren), iar, pentru disimularea provenienţei acestora, actele de proprietate au fost întocmite pe numele lui Gavrilă Ştefan şi pe numele altor persoane interpuse", spunea DNA în rechizitoriu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Alina Bica a rămas cu pedeapsa de patru ani. Judecătorii de la Curtea Supremă i-au respins recursul în casaţie. Decizia este definitivă