Extern

Avocatul Alinei Bica: ”Este în Italia de mai bine de un an. Locuiește cu partenerul ei”

De Cornelia Crîşmaru. Publicat pe 28.07.2020 la 16:59 Actualizat pe 28.07.2020 la 16:59

Avocatul care o apără pe Alina Bica în Italia, unde a fost prinsă şi plasată la domiciliu, vine cu informaţii despre fosta şefă DIICOT într-un interviu exclusiv pentru Observator. Interviul a fost realizat în data de 20 iulie.

Alina Bica a fost surprinsă de pandemie în Lombardia, în regiunea-focar a Italiei | Sursa foto: Mediafax Foto / Liviu Adascalitei via Hepta

 • Alina Bica a fost prinsă de pandemie în Lombardia.
 • Următorul termen în Italia ar putea fi în septembrie.

Ce trebuie să ştii: Conform avocatului Cristian Di Giusto, Alina Bica este de mai bine de un an în Italia şi se află alături de iubitul său, un român care nu ar avea legătură cu problemele ei judiciare. Alina Bica a fost, astfel, martoră a vârfului pandemiei în Italia, care a surprins-o în Lombardia, epicentrul epidemiei de coronavirus în această ţară. După ce a stat în Brescia, s-a mutat în sud în regiunea Apulia, unde a lucrat remote, fiind consultant juridic. Fosta şefă DIICOT are domiciliul legal în Italia. Locuieşte împreună cu iubitul ei, chiar şi în prezent, când se află sub arest la domiciliu, după ce a fost prinsă de poliţie, pe 10 iulie.

Din declaraţiile avocatului Cristian Di Giusto, iniţial, nu Alina Bica a fost în ţinta poliţiei italiene, ci un alt fugar român, care, se pare, nici nu a fost prins. Anchetatorii italieni bănuiau însă că alţi fugari români au legătură cu persoana pe care o vizau, şi, în urma analizării mandatelor de arestare europene, au ajuns la fosta şefă DIICOT, afirmă avocatul.

La tribunal, Alina Bica a vorbit în italiană. A fost trimisă în arest la domiciliu, iar următoarea înfăţişare în vederea aplicării procedurii de extrădare în România va fi, cel mai probabil, în septembrie, estimează Cristian Di Giusto. Deşi este vorba despre o ţară europeană, procedurile de extrădare ar putea să fie nu tocmai uşoare. De altfel, Alina Bica ar putea executa sentinţa de 4 ani de închisoare nu în România, ci în Italia, unde, potrivit avocatului, Alina Bica şi-ar dori să rămână, pentru a-şi exercita profesia de consultant juridic.

Interviul cu avocatul Alinei Bica

Menţionăm că interviul cu avocatul italian a fost realizat prin Skype în data de 20 iulie 2020, la 10 zile după ce Alina Bica a fost reţinută în zona oraşului Bari.

(Reporter): De cât timp este Alina Bica în Italia? A lucrat în tot acest timp, și în ce domeniu?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Este în Italia de mai bine de un an. Inițial a fost rezidentă în zona Brescia, acolo unde și-a exercitat munca de consultant juridic pentru diverse societăți. Ulterior partenerul ei, cu care locuiește de mai mulți ani, a decis să se mute în sudul țării, în Apulia, din motive de natură profesională, și în consecință, ținând cont și de faptul că activitățile au fost închise în contextul pandemiei, s-a mutat aici, unde a continuat să lucreze în smart working, de la domiciliu său, unde se află și în prezent. Este domiciliată legal în Italia, fapt demonstrat prin actele pe care le deține, fișe de salariu, etc. Tot ceea ce a făcut până în prezent este atestat în mod corect și speră să poată să poată să își continue activitățile și în viitor.

(Reporter): Când vorbiți despre partenerul Alinei Bica, vorbiți despre Ion Bene, cel care a fost găsit (de către poliția italiană - n.r.) în aceeași zi cu aceasta?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Nu, absolut nu. A fost o eroare în difuzarea informațiilor, pentru că poliția era în căutarea unui fugar român și a bănuit că persoanele care au un mandat european de arestare ar fi putut să știe unde s-ar afla acea persoană, persoană care, din câte știu, nu a fost găsită. Și, în acest context, poliția a început să dea curs cererilor primite de la statul român, cereri care erau deja în posesia autorităților italiene. Și așa au ajuns la doamna Bica, acesta este motivul. Informațiile apărute în media, că ea ar fi putut să știe sau mai mult decât atât să favorizeze ascunderea acestei persoane, cum ar fi scris un cotidian românesc, nu sunt adevărate. Nu are nici o legătură cu persoana care a fost prinsă de aceeași echipă de poliție, în aceeași zi. Partenerul actual nu are antencedente penale, nu a avut vreo o abatere nici în ceea ce privește legea italiană, nici cea românească.

(Reporter): Este de naționalitate italiană sau română?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Este român, lucrează legal și nu are nici o legătură cu problemele doamnei Bica.

(Reporter): Din perspectiva dumneavoastră, de ce a ales Bica Italia? Fiind un magistrat pregătit, ar fi putut găsi vreun tratament favorabil în legislația italiană?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Nu, absolut nu. E rezultatul unei decizii de natură profesională. Înainte să vină în Italia a locuit în Costa Rica, după ce a renunțat la procedura de protecție internațională, a preferat să se întoarcă în Uniunea Europeană și nu a ales Italia, s-a găsit aici din motive legate de profesia ei de consilier juridic a unor societăți pentru care oferea consultanță încă de când era în Costa Rica. Așadar, alegerea este cazuală și legată de motive profesionale și nu face obiectul unei strategii în ceea ce privește condamnarea primită în România.

"Pedeapsa va fi mai mică decât cea din România"

(Reporter): Daca va fi condamnată în Italia pentru fapta care i-a fost imputată în România, ce pedeapsă ar primi? Ce prevede legea italiană?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Eu cunosc sentința dată în România pentru că mi-a fost furnizată de către persoana în cauză, dar autoritatea judiciară italiană nu este în posesia sentinței emise în România. Suntem în așteptarea realizării etapelor formale, a primirii documentelor în baza cărora a fost emis mandatul de arestare.

(Reporter): În general, ce pedeapsă prevede legislația italiană pentru favorizarea infractorului?

(Avocatul Cristian Di Giusto): În acest caz, pedeapsa pe care a primit-o în România este de 4 ani cu executare din care trebuie să fie scăzute perioadele de inchisoare preventivă pe care ea le-a executat atât în România, cât și în afară, deci pedeapsa va fi mai mică decât cea din România. Și, dacă va fi recunoscută drept o sentință valabil emisă de autoritatea română, infracțiunea fiind prevăzută și in legislația italiană, va fi aplicată aceeași pedeapsă ca în România. Însă, special este că, condamnarea a primit-o pentru că a favorizat un subiect care era acuzat împreună cu doamna Bica, dar care a fost ulterior achitat, deci doar asta e un fapt inedit, la care se adaugă și o sentință dată de Înalta Curte din România care a găsit factori ilegitimi în modul de alcătuire a completului de judecată, cerând, în acest context, reluarea procesului tinându-se seama de prevederile legale. Autoritatea judiciară română nu a ținut cont de această cerere și iată-ne că ne găsim în această situație în care un complet de judecată constituțional a declarat că aceasta este afectată în mod substanțial de anumite aspecte de presupusă ilegalitate și autoritatea română care nu redeschide cazul. În cazul în care justiția italiană va recunoaște această sentință ca sentință valabil eliberată, se va încerca recunoaşterea acesteia în țara noastră, în scopul ispășirii pedepsei în Italia. Pedeapsă care, repet, încă astăzi prezintă aspecte consistente de ilegalitate, însă va fi sarcina avocatului din România să ceară rejudecarea conform principiilor stipulate în acea sentință (sentința eliberată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiție - n.r.).

"Doamna Bica vrea să rămână în Italia"

(Reporter): În concluzie, o persoană care este condamnată în Italia per favorizare, primește aceeași condamnare ca în România?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Nu, nu e corectă exprimarea. În primul rând trebuie să fie o infracțiune care este prevăzută și în legislația italiană, și există. Apoi, autoritatea italiană nu are puterea de a intra în procesul de judecată și în consecință, aplică aceeași sentință, decât atunci când sunt anumite aspecte tehnice despre care prefer să evit să vorbesc pentru că ar fi excesiv. Reiterez, nu decide cât ci dacă poate fi recunoscuta pentru a fi ispășită pe teritoriul italian.

(Reporter): Cât ar putea să conteze în decizia de extrădare faptul că doamna Bica este rezidentă și are un loc de muncă în Italia?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Este relativ. Are importanță, și nu puțină, ar fi inutil să ascundem asta, însă sunt o serie de decizii, chiar recente, de la Curtea de Casație care prevăd că rezidența nu reprezintă un element esențial, și mai ales atunci când este vorba de cetățeni europeni tocmai pentru că criteriul naționalității există independent de posibilitatea cunoașterii unei sentințe în cazul cetățenilor Uniunii Europene. Clar că și în acest caz ca și în altele are importanță în recunoașterea sentiței, dar nu este un criteriu esențial, însă are fundamentului lui, în sensul că doamna Bica vrea să rămână în Italia ca să continue ceea ce face astăzi, adică activitatea ei de consultant juridic.

"România va trebui să răspundă la anumite cerințe"

(Reporter): Din perspectiva dumneavoastră, Italia ar putea să se opună extrădării?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Nu e o întrebare la care aș putea să răspund pentru că nu reprezint ministerul italian, dar trebuie să fie verificate o serie de chestiuni legate chiar și condițiile de detenție din România care trebuie să respecte criteriile esențiale stabilite de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care prin diverse sentințe, de aproape un deceniu, a impiedicat extrădarea unui subiect într-o țară care nu are condiții de detenție riguroase și demne așa cum prevede CEDO. Așadar, România va trebui să răspundă la anumite cerințe și, dacă nu sunt îndeplinite, statul italian s-ar putea opune extradării. Este o părere personală, nu a statului italian sau a autorității judiciare. Trebuie să vedem ce răspunsuri va da România în baza cererilor care vor fi făcute de Italia.

(Reporter): Au fost cazuri când Italia s-a opus extrădării pentru că închisorile nu respectau condițiile prevăzute de regulamente?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Da, clar. Au fost mai multe cazuri. Nu este un aspect care ar favoriza pe cineva, este un aspect obiectiv care derivă din diverse decizii ale Curții Europene prin care s-au stabilit care trebuie să fie criteriile în minimis pentru a realiza o procedură de extrădare. Este clar că, dacă România nu îndeplinește aceste criterii, nici Italia și nici vreun alt stat european nu ar putea pune în aplicare măsura extradării.

"Trăiește în condiții normale"

(Reporter): Pe ce vă veți axa strategia de apărare?

(Avocatul Cristian Di Giusto): În primul rând trebuie să verific ce va fi prezentat în susținea mandatului de arestare internațional emis de România și apoi vom lua o decizie, in primis, vom cere autorităților române să revadă cazul în virtutea faptului că a fost dată o sentință importantă la nivel constituțional, după care vom continua cu procedura relativă recunoașterii sentinței. Sunt însă evaluări personale în baza deducerii documentației pe care România ar trebui să o trimită.

(Reporter): Unde se află Alina Bica, unde execută arestul domiciliar? Are o casă cumpărată, închiriată, ce condiții de trai are?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Locuiește cu partenerul ei, este totul perfect legal, pentru că altfel nu ar fi putut beneficia de regimul de arest domiciliar. Trăiește în condiții normale, are sprijinul partenerului care o ajută în drumul să anevoios în încercarea de a-și afirma drepturile. Nu vreau să ating aceste chestiuni pentru că mă limitez la aspectele legale. Probemele personale, de viață nu reintră în spectrul meu de interes.

"Are legături de foarte mult timp cu Italia"

(Reporter): Se simte mai liniștită alături de partenerul ei într-o țară unde speră să obțină rezultate mai bune decât ceea ce a obținut în România?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Să spunem că da, dar cu siguranță nici unei persoane care a avut un statut profesional așa cum a avut doamna Bica nu i-ar plăcea să se găsească în situația în care se află aceasta. Așadar acest fapt este relativ, vorbim totuși de un magistrat important care și astăzi după atâția ani luptă să-i fie respectate drepturile și după cum mi se pare în urma unei analize preliminare a cazului nu aș considera că a fost posibil (respectarea drepturilor - n.r.) până astăzi. Avem încă un drum lung de făcut.

(Reporter): Știți cumva ce planuri de viitor are doamna Bica, vrea să se stabilească în Italia, dacă vrea să-și facă o carieră în Italia, dacă intenționează să se căsătorească?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Sunt informații cu caracter personal în care nu intru din obisnuință, rolul meu se rezumă la activitatea legală, așa că nu știu care ar putea fi planurile doamnei Bica. Știu doar că intenționează să rezolve aceasta problemă care o afectează de mulți ani, să-și facă respectate drepturile și apoi normal, dorința ei este să continue să exercite profesia de consultant în temeiul faptului că are o experiență vastă în domeniul juridic internațional. Are, fără îndoială, profesionalism și competență și speră să poate munci așa cum a făcut-o până acum.

(Reporter): Totuși a zis că vrea să rămână în Italia pentru a-și efectua pedeapsa și apoi...

(Avocatul Cristian Di Giusto): Cu siguranță își dorește să rămână aici pentru că are legături de foarte mult timp cu Italia, și-a găsit și un loc de muncă. În ceea ce privește cariera sa, sigur, planurile de viitor sunt în Italia, însă de aici și până a ști ceea ce se va întâmpla în viitor este necesar un oracol și nu parerea mea.

"Înţelege italiana și știe să și vorbească"

(Reporter): Ajungând la acest subiect, ce a zis doamna Bica în fața judecătorilor?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Doamna Bica a explicat situația sa, cum s-au desfășurat lucrurile în contextul procesual, dar repet, autoritatea judiciară indiferent de declarația subiectului în cauză, verifică dacă sunt respectate criteriile pentru a accepta cererea de extrădare. Ceea ce zice un subiect este relativ, trebuie verificate dacă sunt îndeplinite condițiile.

(Reporter): Am citit că și-a ținut argumentația în limba italiană.

(Avocatul Cristian Di Giusto): Ea înţelege italiana și știe să și vorbească, așa că a dorit să facă declarațiile în limba italiană fără să apeleze la un traducător.

(Reporter): A mai spus că preferă să-și ispășească pedeapsa în Italia și că în România există doar o închisoare pentru femei unde majoritatea sunt condamnate de biroul unde a lucrat ea, asta am citit în presa locală, este adevărat?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Cred că asta a declarat în trecut, în timpul procesului nu a vorbit în acești termeni, dar este clar că vorbit despre paradoxul în care se regăsește un magistrat care în cariera sa nu a făcut decât să cerceteze criminalitatea și să încerce să condamne subiecții pe care i-a anchetat contrar celor întâmplate în cazul său.

(Reporter): În ce stadiu se află procedura de extrădare. România a furnizat actele necesare? În alte cazuri a fost necesară traducerea unor dosare foarte ample, este și cazul doamnei Bica? Știți cumva câte pagini are dosarul acesteia?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Nu știu pentru că, deocamdată, nu există nici un document la dosarul relativ mandatului de extrădare, așa că, atunci când vor sosi actele le vom analiza, consulta și verifica cu toții.

(Reporter): Deci România nu a trimis încă nimic?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Nu, nu încă, dar este încă în termenul legal să o facă și cu siguranță o va face.

(Reporter): Cât timp are la dispoziție?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Fiecare țară are prevederile lui, din păcate nu pot să vă fiu de ajutor în acest subiect pentru că de multe ori se întâmplă ca actele să ajungă după câteva luni. Vom vedea.

"Nu vrea să se pună în calea justiției"

(Reporter): Deci nu știți de la clienta dumneavoastră câte pagini ar putea avea dosarul?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Cu siguranță nu are puține pagini, pentru că este vorba despre un caz extrem de controversat, însă în afară de documentele transmise de justiția română, vom depune și noi alte acte pentru a face mai multă lumină asupra a ceea ce s-a întâmplat.

(Reporter): Doamna Bica ne-a transmis vreun mesaj?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Îmi pare rău, nu am nici un mesaj. Doamna Bica este supusă unei măsuri și nu are posibilitatea de a interacționa.

(Reporter): Nici cu dumneavoastră?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Da, dar, pentru motive profesionale, nu pentru a transmite mesaje. Mesajul este că nu vrea să se pună în calea justiției, că va face tot ceea ce îi va sta în putință pentru a arăta ceea ce s-a întâmplat într-adevăr și pentru a fi respectate drepturile de bază a fiecărui acuzat. Din păcate, din cât mi se pare, doamna Bica a fost obiectul unui tratament diferit față de tratamentul care i se aplică în general oricărui inculpat în România. Vom vedea dacă decizia Curții Constituționale va fi ascultată de autoritatea judiciară pentru a putea restabili criteriile de bază ale legalității în măsura care a fost luată în dauna sa. Și dacă acest lucru nu va fi posibil, vom cere recunoașterea hotărării judecătorești în vederea executării pedepsei aici.

(Reporter): Când va fi următorul termen?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Cu siguranță la sfârșitul verii, în luna septembrie.

(Reporter): Nu știți ziua cu exactitate sau nu vreți să ne-o comunicați?

(Avocatul Cristian Di Giusto): Nu este vorba despre faptul că nu vreau să spun data, dar aşteptăm notificarea scrisă a actelor de procedură. Imediat ce o vom ști, vom putem comunica. Există un termen de 60 de zile pentru a verifica corectitudinea documentației, deci este timp.

(Reporter): Vă mulțumesc pentru timpul acordat!

Despre cazul Alina Bica

În vârstă de 46 de ani, originară din Făgăraş, judeţul Braşov, Alina Bica a fost procuror-şef al DIICOT. A fost în această funcţie în perioada mai 2013 - noiembrie 2014, când şi-a dat demisia chiar din arestul preventiv de 30 de zile, unde se afla sub acuzaţia lansată de DNA de abuz în serviciu în cazul retrocedării unui teren din Bucureşti.

Bica a fost în cele din urmă achitată în acest dosar în 2018. În luna iunie a aceluiaşi an, însă ea Bica a fost condamnată la 4 ani de închisoare într-un alt proces de către ICCJ, care a confirmat un verdict pronunţat cu 2 ani mai devreme, pentru infracţiunea de favorizare a făptuitorului.

Alina Bica s-a refugiat însă în Costa Rica, unde a fost văzută alături de Elena Udrea, fost ministru care, de asemenea, avea probleme cu justiţia, fiind condamnată în acel moment la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Cele două, de altfel, au fost reţinute de poliţia locală în octombrie 2018, la 4 luni după ce Alina Bica fusese dată în urmărire generală de către autorităţile române.

“În perioada 2013-2014 Bica Alina Mihaela, în calitate de Procuror Șef Direcție în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a subordonat instituția pe care o conducea interesului a cel puțin două persoane cercetate, în perioada de referință, în dosare penale aflate pe rolul unității de parchet și al instanței de judecată, luând unele măsuri administrative și impunând formularea anumitor concluzii într-un dosar al Tribunalului București – Secția I Penală, în scopul ajutării acestora, prin obținerea unei soluții cât mai avantajoase pentru acestea”, se afirma în anunţul postat pe site-ul IGPR.

În Ajunul Crăciunului din 2018, justiţia din Costa Rica a decis eliberarea Elenei Udrea şi Alinei Bica. Fostul ministru Udrea a revenit ulterior în România, împreună cu fetiţa ei şi iubitul Adrian Alexandrov. În noiembrie 2019, ICCJ a respins recursul înaintat de Alina Bica şi a confirmat o sentinţă definitivă de 4 ani de închisoare. În aceeaşi zi, pe 27 noiembrie, numele ei era din nou menţionat pe lista urmăriţilor general ai IGPR. Alina Bica a fost prinsă în schimb doi ani mai târziu, în Italia.

În articolul

Avocatul Alinei Bica: ”Este în Italia de mai bine de un an. Locuiește cu partenerul ei”

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

urmează pe observator

Extern • la 18:37

Româncă reținută, după ce a îmbrățișat un pensionar de 10.000 de euro

 • Românca de 22 de ani a fost reținută în timp record.
 • Pensionarul spaniol și-a recuperat bunurile furate.
Educatie • la 17:57

Klaus Iohannis, decizie privind începerea anului şcolar 2020-2021

 • Klaus Iohannis a analizat mai multe scenarii propuse pentru începerea şcolii
 • Preşedintele României a anunţat în repetate rânduri că şcoala nu va începe în condiţii normale
Extern • la 17:52

Trei răniți în urma unui accident produs de un român în Italia

 • Românul care a produs accidentul din Italia are 51 de ani.
Social • la 17:30

Poliția a dat zeci de amenzi la priveghiul lui Emi Pian

 • Sute de oameni participă la parastasul fostului interlop din clanul Duduianu
 • La priveghi a fost invitat să cânte manelistul Sorinel Copilul de Aur
Eveniment • la 17:11

Două femei și două minore exploatate de o grupare din Drobeta Turnu-Severin

 • Gruparea din Drobeta Turnu Severin era condusă de o femeie.
 • Victimele erau duse la cerșit în Italia.
Extern • la 16:57

Vedete de la Hollywood care au refuzat roluri de milioane de dolari

 • Chiar dacă sunt faimoase în toată lumea, vedetele de la Hollywood au făcut greşeli care le-ar fi putut costa cariera. Concret, au refuzat roluri emblematice care le-ar fi adus premii prestigioase sau averi impresionante. Brad Pitt de exemplu, trebuia să îl joace pe Neo din Matrix, iar Tom Cruise putea fi protagonistul din Strania Poveste a lui Benajamin Button.
Vezi toate știrile noi

Trending

Imagini interzise! Alexandra Stan, complet dezbrăcată! Ce filmare circulă pe internet (VIDEO)pe a1.ro
O învățătoare a făcut amor cu tatăl unui elev! Ce a avut de spus în apărarea ei este incredibil! „S-a înfuriat când s-a aflat”pe a1.ro
Noi detalii șocante despre tânărul sinucigaș din Dolj! Băiatul, care a omorât o familie, voia să apară la știripe spynews.ro
Noul an școlar, 2020-2021. Care elevi ar urma să meargă la școală pentru studiipe spynews.ro
Ce s-a ales de Sergiu "Călăreţul", cel căruia Moroşanu îi făcea cadou o casă. Are dosar penal. "Am văzut două maşini de poliţie la el în curte"pe antenasport.ro
Pensia pe care Nadia Comăneci o primeşte de la statul român. "Zeiţa de Montreal" locuieşte în SUApe antenasport.ro
Rămân cu tinepe antenaplay.ro
Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!pe antenastars.ro
Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”pe antenastars.ro
17 artiști care au pretenții exagerate de la staff-ul lorpe zutv.ro
Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!pe zutv.ro
Ea e soția lui Emi Pian, care îl plânge pe interlop. Detalii incredibile despre relația celor doipe antena3.ro
Imagini senzaționale cu Oana Zăvoranu pe litoral! Cum a fost fotografiată pe plajă - Toți turiștii se uitau ca la circpe antena3.ro
Raed Arafat, anunt pentru toti soferii. Ce trebuie sa faca conducatorii auto din Romaniape cars.ro
Scene de groază lângă sicriul lui Emi Pian. Ce s-a întâmplat cu soția luipe playtech.ro
Cât costă „mascarea” comisiilor din secțiile de votare la „locale? Guvernul a găsit baniipe jurnalul.ro
„Mascați pe stradă”, restricție ilegală. „La plajă, doar cu soțul” e discriminarepe jurnalul.ro