Antena Meniu Search
x

Elena Udrea, prima reacţie după ce magistraţii bulgari au decis extrădarea ei: Sunt arestată ilegal

Elena Udrea a transmis un mesaj din spatele gratiilor, prima reacţie oficială după ce magistraţii din Bulgaria au decis că aceasta va fi extrădată în România. Conform informaţiilor Observator, Elena Udrea nu a făcut încă apel la decizia de ieri, la Curtea de Apel din Sofia nefiind înregistrată o cerere de recurs.

de Redactia Observator

la 20.04.2022, 16:36

Elena Udrea se află în arest în Bulgaria, de unde va fi extrădată în România
Elena Udrea se află în arest în Bulgaria, de unde va fi extrădată în România - Observator

Fostul ministru Elena Udrea, arestată preventiv în Bulgaria, transmite miercuri, prin intermediul partenerului său de viaţă, un mesaj în care susţine că este „arestată ilegal”, ea afirmînd că măsura arestării sale încalcă Constituţia României.

“Vă mulţumesc tuturor celor care aţi înţeles că sunt  arestată ilegal, cu încălcarea Constituţiei României şi a Deciziei CJUE, deopotrivă! Vă mulţumesc tuturor celor care mă susţineţi direct sau indirect, prin opiniile pe care le exprimaţi în mod public.

Este nu doar cauza mea, ci şi cauza apărării Constituţiei. Implicarea voastră îmi da putere să trec peste acest greu moment şi îmi da speranţa că nedreptatea şi nelegalitatea la care sunt  supusă, vor lua sfârşit în curând”, este mesajul transmis de fostul ministru Elena Udrea şi postat pe Facebook de Adrian Alexandrov.

Elena Udrea va fi predată autorităţilor din România. Este decizia Tribunalului din Blagoevgrad. Instanţa a analizat şi documentele trimise de ţara noastră cu privire la condiţiile de detenţie.

Pe acelaşi subiect

Elena Udrea spune că fiica ei trece prin drama de a fi lăsată fără mamă pentru a doua oară

Udrea face referire şi la fiica sa în mesajul transmis miercuri.

„Le mulţumesc tuturor celor care se roagă pentru mine şi fetiţa mea, un copil care trece prin drama de a fi lăsată fără mama pentru a două oară! Pe când avea doar 12 zile, m-au luat de lângă ea timp de 3 luni… când avea cea mai mare nevoie de mine, şi care acum înţelege că mama ei nu mai este acasă, deşi i-am promis că vom fi de Paşte împreună!

Vă întorc gândurile bune şi mă rog la rândul meu, ca nicio mamă să nu treacă prin momentele grele prin care trec în acest moment!”, mai transmite Udrea.

Mesajul a fost postat miercuri, după ce marţi Adrian Alexandrov a vizitat-o pe Elena Udrea în arest, în Bulgaria.

Elena Udrea are la dispoziţie cinci zile să facă recurs la decizia instanţei bulgare, mai apoi magistraţii de la Curtea de Apel din Sofia trebuie să stabilească un termen final de judecată, iar dacă decizia din primă instanţă va fi menţinută, Elena Udrea ar putea ajunge în România după Paşte, pentru că tot acest proces ar putea să dureze undeva la două săptămâni.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian, Bode, a explicat care este procedura în privinţa extrădării Elenei Udrea. "Procedura este una cunoscută, internaţională. În momentul în care această decizie de astăzi rămâne definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în cinci zile, Centrul internaţional de cooperare poliţienească va demara procedurile internaţionale în astfel de situaţii şi va proceda la aducerea în ţară a doamnei Udrea. Cum se va întâmpla acest lucru vor decide poliţiştii. Având în vedere distanţa foarte mică între Sofia şi Bucureşti vorbim despre posiblitatea de a fi transferată în România pe cale terestră", a afirmat Bode, la Palatul Parlamentului.

Din momentul în care va fi predată autorităţilor din România, cel mai probabil terestru, pentru că suntem aproape de graniţa cu Bulgaria, Elena Udrea va fi încarcerată la penitenciarul de femei Târgşor, acolo va sta trei săptămâni în carantină, în regim închis. Pedeapsa acesteia este mai mare de trei ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Justitie » Elena Udrea, prima reacţie după ce magistraţii bulgari au decis extrădarea ei: Sunt arestată ilegal