Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lucian Bode a pierdut în primă instanță în procesul deschis cu UBB. USR: "Într-o țară normală ar fi demis". Reacția ministrului

Tribunalul Sălaj a respins cererea lui Lucian Bode de anulare a hotărârii prin care UBB a decis să-i reanalizeze lucrarea de doctorat.  În replică, Bode afirmă că "lupta pentru adevăr continuă".

de Redactia Observator

la 17.01.2023 , 18:15

Lucian Bode a pierdut în primă instanță în procesul deschis cu UBB. USR: "Într-o țară normală ar fi demis". Reacția ministrului Lucian Bode - Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Interne, Lucian Bode, pierde în primă instanță în procesul deschis cu UBB. Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai a decis, după analiza tezei de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode, că teza este profund viciată.

"Respinge ca nefondată cererea de suspendare a executării Hotărârii nr. 10/13.12.2022 a Comisiei de etică din cadrul UBB formulată de reclamantul BLN în contradictoriu cu pârâta UBB. Cu termen de recutrs de 5 zile de la comunicare", se arată în minuta publicată de Tribunalul Sălaj, potrivit Mediafax.

Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai a decis, după analiza tezei de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode, că "abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată".

Articolul continuă după reclamă

Bode: Lupta mea pentru adevăr nu se oprește aici, ea abia acum începe

Pe acelaşi subiect

Ministrul de interne a reacţionat după ce Tribunalul Sălaj a respinis cererea lui Bode de anulare a hotărârii prin care Universitatea Babeş Bolyai a decis să-i reanalizeze lucrarea de doctorat, vizată de acuzaţii de plagiat, decizia nefiind definitivă. 

"Lupta pentru adevăr continuă! Procedural, decizia de astăzi a Tribunalului Sălaj este una firească în contextul în care Comisia de Etică din cadrul UBB s-a antepronunțat, înainte ca instanța să dea un verdict. Este firesc ca instanța să nu mai poată admite solicitarea inițială din moment ce această comisie a emis deja un act, Hotărârea nr. 1 de anul acesta, ignorând dosarul aflat pe rolul tribunalului, care urma să se pronunțe. Este evident că altfel ar fi arătat decizia tribunalului dacă Comisia de Etică nu ar fi cedat presiunilor de a fi <parțiali și subiectivi>, de a da <un verdict de plagiat fără niciun fel de judecată>, de <a-l arde pe Bode pe rug, în piața publică>, așa cum președintele Comisiei a recunoscut public. Dar, pentru că s-au grăbit să dea un astfel de verdict, este logic ca instanța să respingă solicitarea inițială, care reclama ca fiind netemeinică și abuzivă decizia Comisiei de Etică transpusă în Hotărârea nr 10/2022", afirmă Lucian Bode.

"Lupta mea pentru adevăr nu se oprește aici, ea abia acum începe. Ca atare, am formulat o plângere prealabilă împotriva Hotărârii nr. 1/2023 a Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai, în vederea desființării ei în integralitate, precum și a aspectelor subsecvente statutate în această decizie. În continuare, consider această decizie netemeinică, ilegală și abuzivă. Dintre argumentele reținute în cuprinsul sesizării, cele mai importante vizează următoarele aspecte: Nicio altă decizie nu se poate transforma în cenzorul comisiei de doctorat odată ce aceasta s-a pronunțat și a urmat validarea CNATDCU, Comisia de Etică fiind o altă comisie, în sensul deciziei Curții Constituționale. Comisia de Etică nu are competența legală de a reevalua o teză de doctorat al cărei titular nu este membru al comunității universitare, iar eu nu sunt parte a acestei comunități. Procedura de examinare a fost viciată. Entitatea care s-a autosesizat nu poate fi aceeași cu cea care solutionează pe fond autosesizarea, fiind în mod evident lipsită de imparțialitate. Mai mult, nu există un raport de analiză în sensul legii. Pretinsele abateri de la standardele de citare reținute în cuprinsul Hotărârii nr. 1/2023 sunt nelegale si netemeinice. Verificarea ad-hoc a Comisiei de Etică s-a raportat la standarde de citare actualizate recent și care nu erau în vigoare la momentul susținerii tezei, aspecte confirmate chiar de punctul de vedere comunicat de Școala Doctorală. Demersurile vor continua, pentru că, în ciuda tuturor presiunilor care se fac pentru <arderi pe rug>, este la fel de firesc ca adevărul să primeze și legea să fie respectată în cazul tuturor", a mai spus Lucian Bode.

Rodeanu: Bode, ținut în brațe de Iohannis, este o problemă de siguranță națională

Lucian Bode este o problemă de siguranță națională, într-o țară normală ar fi demis, susţine vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, Bogdan Rodeanu.

"Bode. Mănăstire. Deturnarea actului de decizie politică: una din cele mai mari vulnerabilități ale României în atenția CSAT. Lucian Bode, secretarul general al PNL și ministru de interne este o problemă de siguranță națională. Într-o țară normală ar fi (fost) demis. În România pesedizată de Klaus Iohannis, Lucian Bode se anchetează singur și nu reușește să se prindă", scrie pe Facebook vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, Bogdan Rodeanu.

El precizează că, potrivit Capitolului 4.3 Vulnerabilități din Strategia Națională de Apărare a Țării, art 157, "acțiunile de deturnare a actului de decizie generează prejudicii bugetului public, afectează potențialul de dezvoltare a țării, buna guvernare, decizia în folosul cetățenilor și comunităților, încrederea în instituțiile statului, dar și imaginea și credibilitatea statului la nivel internațional".

"Ce a făcut Lucian Bode astfel încât să ajungă o vulnerabilitate a siguranței naționale? Este secretar general al PNL și ministru de interne. Plagiator. Ținut în brațe de Klaus Johannis, președintele României și șeful CSAT. Ancheta Recorder arată cât de putred este DGIPI, serviciul secret al MAI cu tehnică de ascultare descoperită în birourile șefilor Poliției și care i-a îndepărtat pe profesioniștii MAI care au descoperit aparatura de interceptare. Serios, crede cineva că s-ar putea mușamaliza descoperirea de aparatură de interceptare în biroul adjunctului șefului poliției germane sau italiene? Sau în biroul adjunctului FBI? Dar asta s-a putut în România. La noi, PSD a modificat legea, astfel încât doar ministrul de interne, împreună cu partidul sau să fie cel care numește și verifică activitatea DGIPI.

A fost mutarea lui Dragnea ca să aibă Carmen Dan toată puterea Ministerului Afacerilor Interne, fără ca CSAT-ul condus de Klaus Iohannis ( la momentul respectiv părea un tip normal ) să aibă ceva de spus. Carmen Dan s-a transformat acum în Lucian Bode, secretar general al PNL și ministru de interne. Mâna dreapta ( la partid ) a lui Bode este Silviu Mânăstire. Secretar general adjunct al PNL. Bătăuș. Ținut în brațe de Lucian Bode, ministrul de interne. <Autosuspendat> din funcție după ce și-a lovit partenera; și-a amenințat, la o petrecere, colegii de partid, parlamentari și europarlamentari PNL, cu dosare făcute de DGIPI. Problema e că Direcția Generală de Protecție din cadrul MAI nu poate să facă dosare, așa, din senin, din iarbă verde și la comandă politică. Misiunea DGIPI este în interiorul MAI, nu al vreunui partid sau al vreunei redacții de știri. Asta e deturnarea actului de decizie: o instituție care trebuie să prindă bandiții din Ministerul de Interne e pusă să rezolve crampele politice pe care PSD și PNL le au după ce înghit bucăți din ce în ce mai mari din resursele statului", adaugă Rodeanu.

Deputatul USR precizează că DGIPI desfășoară "activități de identificare, contracarare și înlăturare a amenințărilor, vulnerabilităților și factorilor de risc la adresa informațiilor, patrimoniului, personalului, misiunilor, procesului decizional și capacității operaționale ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne, precum și a celor care pot duce la tulburarea gravă a ordinii publice".

"A crede că parlamentari ai PNL ar intenționa, vreodată, să tulbure grav ordinea publică e o nerozie. Cu excepția lui Lucian Bode, deputat de Sălaj, secretar adjunct al PNL și ministru de interne, pentru care nu contează că i-a luat Dumnezeu mințile dacă scaunul de ministru i l-a dat Iohannis", încheie Rodeanu.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Justiţie » Lucian Bode a pierdut în primă instanță în procesul deschis cu UBB. USR: "Într-o țară normală ar fi demis". Reacția ministrului