Video

Cum ar putea să ne convingă astăzi Iisus dacă s-ar întoarce pe pământ. Preoţii Constantin Necula şi Francisc Doboş pun cărţile pe masă

De Redactia Observator.
Publicat: 30.04.2021, 22:21.
Actualizat: 30.04.2021, 22:21

Dacă Isus se va întoarce, cum ar putea să ne convingă că e chiar el? În era tehnologiei şi a nevoii permanente de dovezi, ce ar trebui să facă fiul lui Dumnezeu ca să demonstreze că e cine e. Sunt întrebări la care răspund preotul ortodox Constantin Necula şi preotul catolic Francisc Doboş într-un nou episod din proiectul "Legendele", cu Dan Negru.

- E Iadul sau anticamera Iadului, Purgatoriul? Că aici e o diferenţă ortodoxo-catolică.

Necula: - Între ultimul om din Iad şi ultimul om din Rai e aşa de aproape limita că e insesizabilă. La catolici, îmi place o vorbă din Dante Aligheri, că erau aşa de ciudaţi, de supăraţi că nici Raiul nu-i primeşte, nici Iadul nu-i înghite. Aşa a apărut Purgatoriul în concepţia catolică. Aici este o diferenţă, dar cred că şi aici, în timp, lucrurile se vor aşeza.

Dacă s-ar întoarce acum Iisus ce ar trebui să facă să ne convingă că este el?

Citește și:

Doboş: E prin umanitatea mea, dacă nu l-aş crede, deja a venit şi în tine. Dacă el s-a întrupat. Misiunea lui astăzi nu este că îl aştept. E în tine.
Necula: El când vine a doua oară nu mai trebuie să mă convingă. E aşa.

Legendele vor fi disponibile în fiecare luni pe Antena Play. De luni până vineri, momente ale interviului vor putea fi urmărite și în cadrul Observatorului de la ora 19.00.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.