Antena Meniu Search
x

Cum ar putea să ne convingă astăzi Iisus dacă s-ar întoarce pe pământ. Preoţii Constantin Necula şi Francisc Doboş pun cărţile pe masă

Dacă Isus se va întoarce, cum ar putea să ne convingă că e chiar el? În era tehnologiei şi a nevoii permanente de dovezi, ce ar trebui să facă fiul lui Dumnezeu ca să demonstreze că e cine e. Sunt întrebări la care răspund preotul ortodox Constantin Necula şi preotul catolic Francisc Doboş într-un nou episod din proiectul "Legendele", cu Dan Negru.

de Redactia Observator

la 20.02.2022, 21:13

- E Iadul sau anticamera Iadului, Purgatoriul? Că aici e o diferenţă ortodoxo-catolică.

Necula: -  Între ultimul om din Iad şi ultimul om din Rai e aşa de aproape limita că e insesizabilă. La catolici, îmi place o vorbă din Dante Aligheri, că erau aşa de ciudaţi, de supăraţi că nici Raiul nu-i primeşte, nici Iadul nu-i înghite. Aşa a apărut Purgatoriul în concepţia catolică. Aici este o diferenţă, dar cred că şi aici, în timp, lucrurile se vor aşeza.

Dacă s-ar întoarce acum Iisus ce ar trebui să facă să ne convingă că este el?

Doboş: E prin umanitatea mea, dacă nu l-aş crede, deja a venit şi în tine. Dacă el s-a întrupat. Misiunea lui astăzi nu este că îl aştept. E în tine. 

Necula: El când vine a doua oară nu mai trebuie să mă convingă. E aşa.

Legendele vor fi disponibile în fiecare luni pe Antena Play. De luni până vineri, momente ale interviului vor putea fi urmărite și în cadrul Observatorului de la ora 19.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » 'Legende' cu Dan Negru » Cum ar putea să ne convingă astăzi Iisus dacă s-ar întoarce pe pământ. Preoţii Constantin Necula şi Francisc Doboş pun cărţile pe masă