Antena Meniu Search
x

A distrus un monument din secolul 16 ca să-şi facă un selfie. Un turist german s-a căţărat pe o fântână din Florenţa şi a produs daune de 5.000 de euro

Un turist german s-a căţărat pe Fântâna lui Neptun din Florenţa pentru a-şi face un selfie şi a provocat pagube de 5.375 de dolari, după ce a rupt o bucată din monument.

de Redactia Observator

la 07.09.2023, 12:03

Un turist german s-a căţărat pe Fântâna lui Neptun din Florenţa pentru a-şi face un selfie
Un turist german s-a căţărat pe Fântâna lui Neptun din Florenţa pentru a-şi face un selfie. - X - Dario Nardella

Un turist din Germania a distrus un monument istoric vechi de mai bine de 500 de ani, încercând să-şi facă un selfie. În timp ce se afla în vacanţă în Florenţa, tânărul a decis să se caţere pe Fântâna lui Neptun şi a rupt o bucată de marmură din aceasta, provocând pagube de peste 5.000 de dolari, relatează Mirror.

Turistul s-a căţărat pe Fântâna lui Neptun pentru un selfie

Dario Nardella, primarul Florenţei, a postat zilele trecute pe platforma X un video cu turistul care încerca să escaladeze monumentul. Nardella a specificat că tânărul a fost identificat rapid cu ajutorul camerelor de supraveghere.

"Nu există nicio justificare împotriva vandalismului patrimoniului cultural", a scris Nardella în postarea X.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Fântâna lui Neptun a fost sculptată între anii 1563 şi 1565 şi restaurată complet în 2018. Porţiunea de marmură pe care a distrus-o turistul se afla la copita calului. Monumentul va fi restaurat în luna octombrie, atunci când sunt programate lucrările de întreţinere.

Primarul Florenţei a mai precizat că turistul va primi o amendă substanţială pentru actul său de vandalism, însă valoarea acesteia nu se cunoaşte încă.

Nu este primul caz în care turiştii distrug monumente istorice 

Acesta nu este primul caz în care turiştii vandalizează monumente istorice în Italia. Vara aceasta, o turistă a fost surprinsă la Roma când încerca să se urce pe Fontana di Trevi pentru a-şi umple o sticlă cu apă. Luna trecută, un grup de turişi au distrus mai multe monumente vechi de 150 de ani, dintr-o vilă italiană.

Ministrul turismului din Italia a reacţionat la actele repetate de vandalism ale turiştilor, spunând că aceştia nu au niciun respect pentru pentru patrimoniul cultural al țării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Mapamond » A distrus un monument din secolul 16 ca să-şi facă un selfie. Un turist german s-a căţărat pe o fântână din Florenţa şi a produs daune de 5.000 de euro