Antena Meniu Search
x

Foto „A fost atât de dureros să trăim în umbra vieții noastre anterioare". Un tată a doi copii a murit la doar o săptămână după ce i s-a spus că are cancer, în UK

La doar 7 zile după ce a primit un diagnostic crunt, un tată a doi copii din Țara Galilor a murit fără să mai poată lupta cu boala.

de Monica Palade

la 14.03.2023, 09:06

Mark Davies a primit diagnosticul devastator, după ce el și soția sa, Hannah, au sunat de 19 ori pentru o programare la un medic generalist, însă au fost nevoiți să se descurce de la distanță din cauza pandemiei.

A murit la doar 7 zile după ce a primit diagnosticul crunt

Bărbatul de 40 de ani a reușit să facă doar două ședințe de chimioterapie înainte de a se stinge din cauza unui cancer pancreatic. Mark a mers inițial la medicul său de familie cu dureri de stomac și de spate în martie 2020, dar apoi, din cauza pandemiei de Covid nu a mai reușit decât să obțină o programare prin telefon, scrie Mirror.

Soția lui, Hannah, a spus că au sunat de 19 ori în total între aprilie și iunie, înainte de a merge la urgență cu dureri chinuitoare. În timpul acestei vizite la spital, bărbatul a primit diagnosticul zdrobitor printr-un apel video, dar a murit o săptămână mai târziu la spital.

Pe acelaşi subiect

„A fost devastator și încă este. Știam că este inoperabil, dar aveam speranță”, a povestit Hannah.

După vizita sa la urgențe, Mark a făcut teste și o scanare RMN și șase săptămâni mai târziu a aflat că boala s-a extins la ficat, iar medicii i-au spus că mai are de trăit doar luni. Dar nu a mai apucat. Lunile s-au transformat doar în câteva zile pentru Mark.

„Viețile noastre s-au schimbat peste noapte. Durerea pentru viața noastră anterioară aproape că a început de la diagnosticul lui”.

Mama, care locuiește în Penarth, sudul Țării Galilor, a fost nevoită să gestioneze și durerea fiilor ei, care atunci aveau trei și opt ani. Cel mai tânăr, Rupert, era prea tânăr pentru a înțelege ce înseamnă moartea, mai spune Hannah.

„Am încercat să păstrez viața la fel, de dragul băieților. Mark a fost un om foarte curajos și stoic. Când consultantul a plecat după diagnosticul său, Mark mi-a spus doar: „Doi într-unul și eu sunt acela”. A fost atât de dureros să trăim în umbra vieții noastre anterioare. Încă mă așteptam ca Mark să intre pe ușă, să-și pună cutia de prânz într-o parte și să-mi dea un sărut. Realitatea de a ști că asta nu se va întâmpla vreodată. Pentru o parte a zilei când Mark ar fi trebuit să fie la serviciu, aș putea continua să pretind că Mark era încă aici”, a mai spus soția lui.

Hannah l-a întâlnit pe Mark, care era inginer, la o petrecere de Revelion în 2004, pe stadionul Millennium din Cardiff. Luna trecută, femeia a alergat 77 de kilometri în memoria soțului ei și pentru a dona bani pentru conștientizarea cancerului pancreatic în Marea Britanie. Ea continuă să strângă fonduri.

„Am ales această provocare pentru a crește gradul de conștientizare a cancerului pancreatic, care este unul dintre acele tipuri de cancer ascunse. Nu dă semne până nu este în ultimele sale stadii. Ascultă-ți corpul și fii atent la ce-ți spune. Un procent mare de oameni sunt diagnosticați cu cancer pancreatic la urgențe, deoarece durerea lor a devenit atât de insuportabilă. Mark a fost un om grozav. Când le-am spus băieților mei că a murit, le-am spus că avem mai multe amintiri cu el decât au unii copii într-o viață."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » „A fost atât de dureros să trăim în umbra vieții noastre anterioare". Un tată a doi copii a murit la doar o săptămână după ce i s-a spus că are cancer, în UK