Antena Meniu Search
x

O tânără de 24 de ani, căreia medicii i-au spus că se simte rău pentru că e stresată, a aflat că are cancer în stadiul IV: "Credeau că e doar în capul meu"

O tânără de 24 de ani a leşinat într-un supermarket din Marea Britanie, la scurt timp după ce medicii i-au explicat că simptomele sale erau cauzate doar de stres. A fost dusă de urgenţă la spital, unde a primit un diagnostic şocant - cancer în stadiul patru.

de Redactia Observator

la 13.03.2023, 19:00

Potrivit Independent, Mollie Mulheron se întorsese dintr-o vacanţă în Insulele Galapagos, unde lucra ca profesoară de engleză şi se bucura de insulele tropicale.

Încă de acolo a început să se confrunte cu simptomele bolii, deoarece acuza dificultăţi respiratorii şi la înghiţire, dar a fost asigurată de medici că este doar “stresată’’. Cu toate că aceasta aproape s-a sufocat în timp ce era la snorkelling, i s-a zis că problema era “doar în capul său’’.

Femeia avea o tumoare de 15cm care cuprindea inima şi plămânii, fiind diagnosticată cu Limfomul non Hodgkin (LNH), în stadiul patru. Acest diagnostic presupune că o parte dintre celulele albe, numite limfocite, se multiplică în mod necontrolat şi alcătuiesc formaţiuni tumorale în corp.

Mollie Mulheron: “A fost cea mai rea veste din viaţa mea’’

Pe acelaşi subiect

Simptomele tipice ale bolii pot include noduli limfatici inflamaţi la nivelul gâtului, axilei sau abdomenului, dureri abdominale, inflamaţii, dureri în capul pieptului, tuse sau probleme respiratorii, oboseală cronică, febră sau pierderi inexplicabile în greutate.

Mollie a declarat că a plâns şi a ţipat la aflarea veştii, deoarece ştia că ceva este greşit, dar nu şi-ar fi imaginat că situaţia putea să fie atât de gravă. Fetei i s-a administrat o injecţie care i-a cauzat menopauză timpurie, fapt ce a întristat-o pentru că şi-ar fi dorit să poată deveni mamă.

Mollie a declarat: “Acestea au fost cele mai dure veşti din viaţa mea, nici nu pot să explic cum m-am simţit. Doar am plâns şi am ţipat – a venit de nicăieri, ştiam că ceva nu este în regulă, dar nu mă aşteptam să fie atât de grav. Aştept să mi se spună cât de extinsă este. Nu înseamnă că o să mor mâine, dar înseamnă că tratamentul trebuie să înceapă acum. Mi-au administrat o injecţie în încercarea de a nu-mi afecta fertilitatea, deci copiii nu ies din discuţie. Am intrat în menopauză timpurie, ceea ce reprezintă o problemă pentru mine care mi-am dorit întotdeauna să fiu mamă.”

La scurt timp, Mollie a început chimioterapia

Doctorii i-au prescris steroizi pentru a opri tumoarea care îi afecta inima, iar fata a început imediat tratamentul chimioterapeutic din cauza stadiului avansat al bolii.

"Când am primit rezultatele, nu au fost cele la care mă aşteptam – era Limfomul non Hodgkin, care este rar şi agresiv. Cu toate acestea, medicii par optimişti, rata de succes a tratamentului pentru tipul acesta de cancer este mare şi progresul arată promiţător", conform spuselor lui Mollie.

Pentru ca Mollie este tânără şi are o condiţie fizică bună, medicii vor încerca o serie de tramente noi pentru a încerca să îi salveze viaţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » O tânără de 24 de ani, căreia medicii i-au spus că se simte rău pentru că e stresată, a aflat că are cancer în stadiul IV: "Credeau că e doar în capul meu"