Antena Meniu Search
x

Foto "A fost ca o palmă peste față" Transformarea uluitoare a unei mame, după un desen făcut de copilul ei, la școală

O femeie din Australia, mamă a patru copii, și-a transformat complet corpul după un desen făcut de fiul ei cel mare, la școală. A fost semnalul de alarmă ce a făcut-o să pornească într-o adevărată aventură - una care a dus-o de la 103 kilograme la un trup tonifiat și cu mult mai sănătos.

de Redactia Observator

la 20.04.2022, 10:06

Wendy Candlish, din Canberra, își aduce aminte cât se poate de clar momentul în care a văzut desenul fiului ei, atârnat pe fereastra clasei și care o înfățișa ca un... cerc. "Nici nu a trebuit să întreb care era desenul fiului meu. Am știut pur și simplu", a mărturisit ea, pentru news.com.au. "A fost o reală palmă peste față și un semnal de alarmă de care aveam nevoie", le-a povestit femeia jurnaliștilor australieni. Pentru ea, nu înfățișarea și mesajul "E ok să fii supraponderală" au fost cruciale, deși cu siguranță au contat, cât realizarea că are un stil de viață nesănătos pe care nu vrea să îl transmită mai departe copiilor.

Citește și: Ce se întâmplă cu corpul tău după ce ai slăbit 5 kilograme: sigur vrei să afli asta

"Pe măsură ce am crescut, m-am restricționat să mănânc cât mai puțin sau mai ușor. Evitam grăsimile și carbohidrații. Dacă luam masa în oraș scăpam de sub control și mâncam cu zilele sau săptămânile, iar cu trecerea anilor am început să consum cantități mari de alcool într-o perioadă scurtă", a recunoscut Wendy. "Foloseam anumite mâncăruri drept pedeapsă, mâncam pentru confort emoțional și în anumite momente foloseam mâncarea drep recompensă. Aveam o atitudine de totul sau nimic și nu luam în calcul impactul pe care îl avea asupra vieții mele", a mărturisit femeia.

De altfel, Wendy Candlish susține că mânca cât pentru două persoane, în perioadele în care era însărcinată.

Pe acelaşi subiect

La ultima sarcină nici nu se mai vedea că e gravidă, din cauza kilogramelor în plus

"Fiecare sarcină era din ce în ce mai grea, iar la ultima s-au adunat mai multe probleme de sănătate", a spus australianca. În plus, tot la ultima sarcină cu greu își putea da seama că e gravidă, pentru că greutatea ei corporală era oricum destul de mare. Acela a fost momentul în care a realizat că trebuie să se schimbe și să-și învețe copiii să ducă o viață sănătoasă.

Așa că s-a înscris la sala de fitness din cartierul în care locuia, a angajat un antrenor personal și s-a concentrat pe nutriție și exerciții fizice. Iar în scurt timp a descoperit că îi plăcea să ridice greutăți și că trupul ei reacționează atât de bine, încât la finalul anului a decis să se antreneze pentru World Beauty Fitness & Fashion, pentru a participa la secțiunea Transformări, acolo unde va concura pe 9 aprilie.

Procesul de slănirea a fost de fapt o recunoaștere și depășire a propriilor limite și prejudecăți

"Am înțeles mai multe despre mine în acele luni decât am înțeles o viață. Am văzut ce bariere aveam de depășit, ce minciuni îmi spuneam și ce aveam cu adevărat nevoie să schimb pentru a deveni cea mai bună versiune a mea. Am muncit mult pentru a înlătura preconcepții despre anumite alimente. Pâinea, pastele și fructele nu au fost niciodată inamicii mei. Am vrut să îmi îmbunătățesc starea de sănătate și să devin un model pentru copiii mei", a povestit Wendy.

La începutul anului 2019, tânăra mamă abia se putea mișca. Acum face între 10.000 și 12.000 de pași pe zi, patru sesiuni de exerciții fizice, se odihnește mai bine și se poate concentra mult mai eficient. Iar soțul ei i-a luat exemplu și și-a schimbat, la rândul lui, stilul de viață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » "A fost ca o palmă peste față" Transformarea uluitoare a unei mame, după un desen făcut de copilul ei, la școală