Antena Meniu Search
x

A vrut să-şi tundă părul, dar frizeriţa l-a îndemnat să meargă urgent la spital. Bărbatul din Australia a aflat că mai are doar 6 luni de trăit

Un bărbat din Australia a aflat că are cancer după ce a ascultat sfatul frizeriţei sale şi a mers la doctor. Femeia descoperise o aluniţă suspectă şi l-a îndemnat cu seriozitate pe clientul ei să îşi facă mai multe analize. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 03.10.2022, 12:55

Când coafeza lui Nicholas Smithson a observat pe gâtul lui o aluniţă cu un aspect îngrijorător i-a sugerat să meargă la medic pentru câteva analize - Daily Mail

Când frizeriţa lui Nicholas Smithson a observat pe gâtul lui o aluniţă cu un aspect îngrijorător i-a sugerat să meargă la medic pentru câteva analize. Femeia simţise că ceva nu este în regulă, iar din nefericire, a avut dreptate. Medicii l-au diagnosticat cu cancer, bărbatul mai având acum doar şase luni de trăit.

Bărbatul de 38 de ani din Rockhampton, Queensland, a spus că stilista sa l-a îndemnat să meargă la doctor pentru a-şi face câteva analize, după ce a observat o aluniţă neobişnuită pe gâtul lui. Totuşi, când a ajuns la spital, medicii i-au spus că „nu are de ce să-şi facă griji”. De altfel, bărbatul a mers la doi medici în 11 zile, după ce a observat că aluniţa lui şi-a dublat dimensiunea, însă aceştia i-au spus că doar i se pare şi că nu trebuie să se mai streseze cu acest subiect.

Neliniştit fiind, Nicholas a decis să meargă la un specialist dermatolog care i-a făcut imediat o biopsie. Rezultatele analizelor au arătat faptul că avea un melanom nodular care se răspândise deja dincolo de aluniţă la ganglionii săi limfatici. Diagnosticul crunt l-a lăsat într-o stare de şoc, neînţelegând cum poate fi posibil ca o astfel de boală să îl ucidă atât de repede fără să îşi dea seama.

„Îmi amintesc că m-am uitat la partenerul meu și i-am spus: «O să mor, asta mă va ucide». Ne-am dus la mine acasă și ne-am uitat la un perete gol și am plâns”.

Pe acelaşi subiect

Bărbatul a aflat că mai are doar şase luni de trăit, după ce cancerul s-a răspândit în tot corpul

A fost ulterior transferat la Brisbane, unde a fost operat pentru o intervenţie de disecţie bilaterală a gâtului, o operație de 10 ore pentru îndepărtarea ganglionilor limfatici din gât. Unsprezece zile mai târziu, a observat o altă creștere în spatele urechii, potrivit Daily Mail. În urma altor verificări, Nicholas a aflat că avea deja metastaze, cancerul se răspândise atât de mult încât tratamentele nu puteau să-i ofere nicio şansă de vindecare. Medicii i-au dat doar şase luni de trăit.

„Este ca în filme când oamenilor li se oferă vești proaste, pur și simplu se deconectează”, a spus el.

El a recunoscut că și-a sunat la întâmplare prieteni în speranța de a se mângâia și chiar l-a întrebat pe directorul de pompe funebre din localitate dacă există vreo dovadă a unei vieți de apoi. Şi-a dorit întotdeauna să călătorească, așa că prietenii lui au început un GoFundMe pentru a-l ajuta să îşi îndeplinească câteva visuri înainte de a muri. Au strâns 17.000 de dolari după ce și-au stabilit un obiectiv de 5.000 de dolari pentru a-l ajuta să „bifeze câteva destinaţii de pe lista lui de dorinţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » A vrut să-şi tundă părul, dar frizeriţa l-a îndemnat să meargă urgent la spital. Bărbatul din Australia a aflat că mai are doar 6 luni de trăit