Antena Meniu Search
x

Afacerea cu care Ramona a dat lovitura în Italia. Deşi vorbea 5 limbi, românca nu îşi găsise un loc de muncă. A descoperit apoi cheia succesului

O româncă de 55 de ani stabilită în Italia a dat lovitura cu o afacere de succes, după ce nu a găsit niciun loc de muncă.

de Redactia Observator

la 20.05.2024 , 13:03

Afacerea de succes cu care Ramona a dat lovitura în Italia. Deşi vorbea 5 limbi, românca nu îşi găsise un loc de muncă
Afacerea de succes cu care Ramona a dat lovitura în Italia. Deşi vorbea 5 limbi, românca nu îşi găsise un loc de muncă - La Repubblica

Ramona Leoca, o româncă de 55 de ani, a deschis o spălătorie „verde” care găzduiește și un depozit de bagaje pentru turiști. Aflată într-un cartier din Bari, spălătoria ecologică „LavAndare”  a ajuns o afacere de succes, românca fiind foarte apreciată de locuitori pentru ideea ei de a combina serviciile de spălătorie cu depozitarea bagajelor, potrivit La Repubblica.

Deși a terminat Facultatea de Limba și Literatura Română și vorbește fluent cinci limbi, inclusiv japoneza, nu a reușit să-și găsească un loc de muncă.

Afacerea cu care a dat succes peste hotare

Articolul continuă după reclamă

„Când angajatorii vedeau experiența mea anterioară, le era jenă să-mi ofere doar 800 de euro salariu”, povestește femeia.

În cele din urmă, a decis să-și deschidă propria afacere și a dat lovitura.

Astfel, în 2018, a luat naștere „LavAndare”, o spălătorie cu o abordare ecologică și inovatoare. Ramona a integrat reciclarea plasticului în afacerea sa, utilizând pungi reciclate de la magazine pentru împachetarea hainelor și detergent la vrac pentru a reduce deșeurile. Afacerea a crescut treptat, mutându-se într-un spațiu mai mare de aproximativ 120 de metri pătrați.</

Ramona a adăugat un serviciu de depozitare bagaje, funcționând zilnic între orele 9:00 și 21:00, lucru care i-a adus un succes și mai mare și clienți mai mulți.

„Lucrez cu multe structuri de cazare și am realizat că un serviciu de depozitare ar fi util pentru bagajele turiștilor”, a explicat ea. Prețurile pentru depozitare variază de la 3 euro pentru un bagaj mic până la 7 euro pentru unul mare, pentru 8 ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 12 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Mapamond » Afacerea cu care Ramona a dat lovitura în Italia. Deşi vorbea 5 limbi, românca nu îşi găsise un loc de muncă. A descoperit apoi cheia succesului