Antena Meniu Search
x

Au primit cenuşa băiatului lor şi certificatul de deces la uşă. Şocul de care au avut parte trei luni mai târziu: "Am înnebunit"

Încurcătură groaznică cu final fericit. O familie din Oregon a crezut că persoana iubită a murit, după ce s-au trezit cu o urnă plină cu cenușă și certificatul de deces al tânărului de 23 de ani – dar au descoperit trei luni mai târziu că el era "foarte" viu. 

de Redactia Observator

la 12.01.2024, 10:49

Au primit cenuşa băiatului lor şi certificatul de deces la uşă. Şocul de care au avut parte trei luni mai târziu: "Am înnebunit"
Au primit cenuşa băiatului lor şi certificatul de deces la uşă. Şocul de care au avut parte trei luni mai târziu: "Am înnebunit" - Arhiva familiei/KGW

Povestea bizară a învierii a început când Tyler Chase, un tânăr din Portland, a fost declarat mort din cauza unei supradoze de droguri de către medicul legist din Multnomah, relatează KPTV, potrivit New York Post

Chase trăia într-un centru de recuperare

Chase trăia într-un centru de recuperare după ce s-a luptat cu abuzul de droguri și nu a mai avut contact cu familia sa câțiva ani, potrivit publicației. În decembrie, a mers la Departamentul de HR pentru a întreba de ce beneficiile sale de asistență alimentară erau inactive, deşi primise aprobare pentru acestea în octombrie.

"Mi-au cerut să intru în departamentul de Securitate Socială și mi-au spus: Bine, vom vedea dacă vă putem ajuta să remediați asta", a spus Chase pentru KPTV. "Și apoi, dintr-o dată, au început să mă interogheze și au spus: Oh, putem să vă vedem actul de identitate? Așa că le-am dat actul și apoi au părut la fel de confuzi ca și mine și mi-au spus: Chiar aici spune că ești mort", a spus el.

Familia a primit un certificat de deces și o urnă plină cu cenușă

În tot acest timp, familia lui Chase a primit un certificat de deces și o urnă plină cu cenușă aparținând altei persoane – un bărbat care a fost găsit mort în timp ce avea la el portofelul lui Chase, care se pare că a fost furat de la centrul de recuperare în care locuia tânărul, potrivit postului.

Portofelul conținea permisul său de conducere temporar, au spus oficialii. "Au găsit un act de identitate, care este pătat și tot și au spus: Acela este Tyler John Chase, așa că l-au tratat ca şi cum aş fi fost eu", a spus Chase pentru KPTV. "Și apoi au anunțat familia, în funcţie de protocol", a adăugat el.

Familia lui Chase a refuzat să vadă cadavrul înainte de a fi incinerat, au declarat reprezentanţii Biroul de Medicină Legală din Multnomah pentru KGW. "Deși televiziunea arată adesea oameni care îi identifică pe cei dragi la un birou de medici legiști, în realitate, cele mai multe cabinete de medici legiști nu au facilități de vizionare", a scris biroul. "Familiile pot să-și vadă persoana iubită și să-și confirme identitatea la casa de pompe funebre, făcând aranjamentele", a adăugat acesta.

A fost nevoie de mai mult de trei luni pentru ca greșeala să fie detectată

A fost nevoie de mai mult de trei luni pentru ca biroul să detecteze greșeala și să informeze familia că Chase nu era un morman de cenușă și a organizat un apel video pentru a-i pune din nou în legătură cu el, a raportat KGW.

Oficialii au contactat, de asemenea, familia "corectă" a bărbatului decedat, al cărui nume nu a fost făcut public, pentru a-i anunța decesul acestuia. "Regretăm profund că a avut loc această identificarea greșită", a declarat un purtător de cuvânt al județului pentru KPTV. "Identificarea greșită a avut loc deoarece persoana decedată avea portofelul domnului Tyler Chase și permisul său de conducere temporar oficial din Oregon". 

Măsurile luate de autorităţi pentru ca astfel de greşeli să nu se mai repete

Declarația a adăugat că biroul ME a "lansat o revizuire cuprinzătoare pentru a identifica eventualele lacune în practicile curente și lucrează la implementarea unei schimbări instituționale". 

"În viitor, toate persoanele care sunt găsite cu o identificare temporară eliberată de stat trebuie să aibă, de asemenea, amprentele digitale trimise pentru identificarea pozitivă, pentru a se asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată", a adăugat acesta. "Identificarea greșită este extrem de rară, dar a fost raportată într-un număr mic de cazuri la nivel național", a declarat biroul KGW într-o declarație.

Verișoara lui Chase "a înnebunit" când a auzit de eroare

Latasha Rosales, verișoara lui Chase, a spus că "a înnebunit" când a auzit de eroare. "Este atât de greu de crezut cum s-ar putea întâmpla chiar așa ceva. Pur și simplu nu are sens pentru mine", a spus ea pentru presa. "Nici nu-mi pot imagina cum se simt", a adăugat Rosales despre cealaltă familie. "Copilul lor, fratele lor, persoana iubită a fost incinerat. A murit fără ca ei să fie anunțați". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » Au primit cenuşa băiatului lor şi certificatul de deces la uşă. Şocul de care au avut parte trei luni mai târziu: "Am înnebunit"