Antena Meniu Search
x

Bărbat condamnat la închisoare, după ce a încercat să-și stranguleze iubita. Tânăra a reuşit să scape şi a implorat ajutor vecinilor

Un agresor care a încercat să-şi stranguleze iubita la doar 6 saptamani după ce a cunoscut-o pe Tinder a devenit unul dintre primii bărbaţi din Marea Britanie, condamnaţi la închisoare în temeiul unei noi legi.

de Maria Dogaru

la 25.08.2022, 18:08

Tânăra a reuşit să scape şi a implorat ajutor vecinilor
Bărbat condamnat la închisoare, după ce a încercat să-și stranguleze iubita. - Twitter / Lincolnshire Police

Benjamin Flatters, în vârstă de 32 de ani, care a fost închis anterior pentru că a aruncat cu un pahar în două femei și a defilat cu un cuțit în jurul unui hotel, a încercat să omoare femeia în casa ei din Lincolnshire, în iunie, potrimit Daily Mail.

Bărbatul va fi închis pentru o faptă non-fatală, în temeiul unei noi legi

Lincoln Crown Court a auzit că Benjamin, din Spalding, a pus mâinile în jurul gâtului victimei timp de cinci minute, înainte ca aceasta să poată scăpa și să-i ceară vecinului să cheme ajutor. Benjamin a amenințat, de asemenea, că va arde casa din cauza fricii de a se întoarce la închisoare.

Poliția l-a arestat la fața locului și a spus că victima a fost găsită cu semne roșii în jurul gâtului, dar nu a suferit răni grave. Bărbatul a fost condamnat miercuri la 34 de luni de închisoare, după ce a pledat vinovat pentru strangulare non-fatală, amenințând că va incendia casa femeii.

Pe acelaşi subiect

Benjamin trebuie, de asemenea, să execute încă 12 luni pe licență prelungită după eliberare și i s-a înmânat un ordin de restricție de 10 ani. Noua lege a strangularei non-fatale a fost introdusă la nivel național pe 7 iunie pentru a proteja victimele abuzului domestic și pentru a reflecta natura gravă a atacului. Infractorii se pot confrunta acum cu o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare.

Abuzul domestic este o prioritate absolută pentru poliția din Lincolnshire, iar făptuitorul în acest caz, care a primit o pedeapsă care-l privează de libertate pentru 34 de luni , transmite un mesaj puternic tuturor celor care recurg la astfel de gesturi. Sper ca victima din acest caz să simtă un sentiment de dreptate pentru ceea ce i s-a întâmplat. De asemenea, sper că acest lucru încurajează mai multe victime să se prezinte și să raporteze abuzul domestic”, a declarat detectivul Reid Martin.

Nu este primul caz similar care se soldează cu închiderea agresorului, pentru o faptă non-fatală

Sentința vine după ce Tyler Lowe, în vârstă de 28 de ani, a fost închis pentru doi ani la începutul lunii august, în conformitate cu aceeași lege, după ce și-a sufocat  partenera cu o pernă de îndată ce a fost eliberat din închisoare. Victima lui Tyler s-a mutat din oraș pentru a scăpa de el și le-a spus polițiștilor că a încercat să o ucidă prin sufocarea cu o pernă.

Bolton Crown Court a auzit, de asemenea, că Tyler a fost închis anterior pentru că și-a lovit iubita în față și a fost eliberat cu condiția să stea departe de ea. Acesta a fugit de la poliție, dar a fost găsit mai târziu la aceeași adresă, o săptămână mai târziu.

David Farley, care acuză, a spus că bărbatul a fost eliberat din închisoare cu licență, cu condiții să stea departe de ea. Dar, imediat după ora 22:00, pe 28 iunie, poliția a fost chemată la ea acasă de vecinii îngrijorați care au auzit o „ceartă mostru și ea le-a deschis ușa.

Sufocarea, o infracțiune din ce în ce mai întâlnită în rândul abuzurilor domestice

Sufocarea unui partener a devenit o infracțiune specifică conform noii legislații privind abuzul domestic, introduse anul trecut. Propunerea a fost prezentată pentru prima dată de militanți, după ce statisticile au arătat că una din cinci victime ale agresiunii sexuale sunt sugrumate de partenerul lor.

Sufocarea era anterior pedepsită doar în temeiul legii privind agresiunea comună, care presupune o pedeapsă maximă de șase luni, dar grupurile de abuz domestic au susținut că autorii au fost rar urmăriți penal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Bărbat condamnat la închisoare, după ce a încercat să-și stranguleze iubita. Tânăra a reuşit să scape şi a implorat ajutor vecinilor