Antena Meniu Search
x

Bebeluş mort de mâna medicului, în sala de naşteri. Tratamentul inuman la care au fost supuse mama şi fetiţa, în Marea Britanie. "Era ca un film de groază"

Cu inima frântă, părinţii unui bebeluş care nu a apucat să se bucure de lume alături de cei care i-au dat viaţă acuză de malpraxis medicii unui spital din Marea Britanie. Copilul a murit la naştere, iar familia susţine că medicii se fac vinovaţi de deces: ar fi folosit forcepsul extrem de brutal, "ca într-un film de groază".

de Redactia Observator

la 25.10.2021, 11:42

Părinţii unui bebeluş acuză de malpraxis medicii unui spital din Marea Britanie
Părinţii unui bebeluş acuză de malpraxis medicii dintr-un spital din Marea Britanie. Copilul a murit după naşterea "de coşmar" - Profimedia

Winter Vernon s-a născut pe 10 mai, la Spitalul Ormskirk din Lancashire, Marea Britanie, dar nu a apucat să-şi privească părinţii în ochi. A murit în scurt timp, din cauza unei răni la cap, susţine familia îndoliată a micuţului, care acuză medicii că au folosit "catastrofal" forcepsul.

Vieţile părinţilor, spulberate de moartea bebeluşului

Părinții, Marisa Sheard și Michael Vernon, au declarat pentru Liverpool Echo, citat de Mirror, că vor apela la justiţie pentru a-şi face dreptate. Tatăl pruncului susţine că a văzut craniul "deformat" al copilului, la ieşirea din sala de operaţie, precum şi o tăietură mare, de 4-5 centimetri, lângă ochi. "Viețile noastre au fost spulberate complet", îşi plânge durerea Marisa, mama în vârstă de 27 de ani care nu şi-a strâns copilul în braţe nici măcar o dată. "Nu numai că trebuie să ne confruntăm cu pierderea devastatoare a bebelușului nostru, ci suntem, de asemenea, obligați să luptăm pentru a ajunge la adevăr și a primi o explicație pentru ceea ce s-a întâmplat. Imediat ce au scos copilul am văzut rănile. Partea superioară a craniului era adâncită. Se vedea, efectiv, forma pensetei pe capul copilului. Imaginea aceea îmi va rămâne vie în minte tot restul vieţii, nu voi putea uita niciodată. Era ca un film de groază", povesteşte Michael, tatăl bebeluşului.

Cum a decurs naşterea "de coşmar"

Marisa, de profesie estetician, a fost internată pe 8 mai, întrucât depăşise deja cu şase zile termenul naşterii. Dar până pe 10 mai bebeluşul tot nu dădea semne că urmează să vină pe lume, aşa că i s-a spus că trebuie să fie operată de urgenţă, pentru a naşte prin cezariană. I s-au făcut două injecţii epidurale şi nu mai simțea nimic de la talie în jos. Dar nicio anestezie nu a putut opri durerea din sufletul său, după moartea copilului. În sala de operaţii, medicii i-au recomandat, totuşi, să nască natural, cu toate că ceva nu părea în regulă. Medicul "folosea forcepsul cu forță excesivă, trăgându-mă pe jos. De fiecare dată când trăgea, moașele mă aşezau înapoi pe pat". În plus, acesta ar fi folosit forcepsul când viitoarea mămică nu simţea nicio contracţie. Părinţii îşi amintesc, cu lacrimi în ochi, că Winter avea o culoare vineţie la naştere. "Arăta bătută și învinețită"

La Spitalul de Copii Alder Hey din Liverpool, medicii le-au confirmat că micuţa avea fracturi craniene severe. Autorităţile locale şi instituţia medicală au demarat o anchetă pentru a investiga circumstanţele morţii bebeluşului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Bebeluş mort de mâna medicului, în sala de naşteri. Tratamentul inuman la care au fost supuse mama şi fetiţa, în Marea Britanie. "Era ca un film de groază"