Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cel puţin nouă cadavre au fost descoperite în timpul căutărilor pentru vloggerița Gabby Petito

Cel puțin nouă cadavre au fost descoperite din septembrie în timpul căutărilor ample pentru vloggeriţa Gabby Petito și iubitul ei, Brian Laundrie. Tânăra a fost descoperită fără viață la aproape o lună de la dispariție, într-un parc național din Wyoming, medicul legist confirmând că a murit strangulată.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 21.10.2021, 13:24

Căutările masive lansate în septembrie pentru pentru vloggeriţa Gabby Petito, care a dispărut fără urmă în timp ce călătorea prin ţară cu iubitul, urmând a fi găsită de poliţişti într-un parc naţional din statul american Wyoming, au dus la descoperirea a cel puţin nouă cadavre ale altor persoane dispărute. 

VEZI ÎN GALERIA FOTO IMAGINI CU VICTIMELE DESCOPERITE DE POLIŢIE

Autorităţile au început să o caute pe Gabby Petito atunci când familia i-a anunţat dispariţia, în data de 11 septembrie. Familia nu mai primise nicio veste de la ea de la finalul lunii august, iar toate indiciile anchetatorilor îl fac pe partenerul acesteia principalul suspect. Cadavrul tinerei a fost găsit în Wyoming pe 19 septembrie, la două zile după ce iubitul ei, Brian Laundrie, singura persoană de interes în moartea ei, a dispărut în condiţii suspecte.

Trupul unei tinere, descoperit de autorităţi, într-un caz asemănător cu cel al lui Gabby Petito

Pe acelaşi subiect

De altfel, căutările pentru Laundrie s-ar putea să se fi încheiat miercuri, când rămăşiţe umane au fost găsite în rezervaţia din Florida, unde principalul suspect al morţii vloggeriţei a dispărut. Vânătoarea naţională însă, implicând atât autorităţi cât şi zeci, sute de voluntari, cât şi diferitele indicii primite de oameni de pretutindeni, din Florida până de-a lungul traseului Appalachian către Coasta de Vest care indicau că maşina acestuia s-ar fi aflat în zonă, au dus la descoperirea altor victime care au sfârşit tragic şi care erau date dispărute. 

Cel mai recent cadavru găsit a fost cel al lui Emily Ferlazzo, în vârstă de 22 de ani, un caz extrem de asemănător cu cel al lui Petito. Ferlazzo a fost dată dispărută luni de părinţii ei, după ce soțul, Joseph Ferlazzo, în vârstă de 41 de ani, s-a întors la casa părinților tinerei din New Hampshire pentru a le spune că nu și-a văzut soția de sâmbătă. Cuplul locuia într-un mic autobuz pe care îl renovaseră  şi transformaseră într-o casă, conducând în Vermont pentru a sărbători prima aniversare a nunții lor. A doua zi după ce Emily a fost dată dispărută, Joseph ar fi mărturisit că a împușcat-o în cele din urmă și i-a dezmembrat trupul în rulota lor.

Joseph Ferlazzo, 41 de ani şi-a ucis soţia, Emily, 22 de ani

Facebook

Poliția a localizat rulota pe care Iosif a abandonat-o. În interior au fost găsiţi saci cu rămăşiţe umane, o armă şi un fierăstrău de mână. Rămășițele umane au fost trimise medicului legist miercuri pentru a fi identificate. În ciuda mărturisirii sale anterioare, Joseph a pledat nevinovat miercuri.

Lauren Cho, găsită moartă după ce plănuise să se mute cu fostul iubit

Cazul lui Petito poate fi creditat într-o anumită calitate pentru trei cadavre fără legătură care au fost găsite în diferite state, sâmbătă, 9 octombrie. Alte rămășițe umane au fost găsite într-un deșert din California pe 9 octombrie, în timpul unei căutări pentru o femeie din New Jersey dispărută din 28 iunie. Lauren Cho din Flemington, New Jersey, se afla în Valea Yucca, unde a fost văzută ultima dată, împreună cu prietenii şi fostul iubit.

Lauren Cho, 30 de ani

Morongo Basin Sheriff

Prietenii spun că plănuia să se mute în vest cu fostul ei iubit Chris Orell și să ducă o viață mai „creativă”, planificându-şi lansarea propriului food truck. Rămășițele găsite în California nu au în prezent o legătură certă cu tânărul de 30 de ani, dar legiștii sunt în proces de identificare a cadavrului și de a stabili cauza morții, care ar putea dura săptămâni. Zona în care a fost găsit cadavrul este în apropierea ultimului loc în care Cho a fost văzută, înainte ca ea să-şi schimbe starea şi să devină „supărată și probabil să se îndepărteze de localitate, lăsându-şi în urmă lucrurile personale”, au spus prietenii ei pentru Departamentul șerifului din județul Bernardino. Interesul reînnoit pentru cazul lui Cho s-a dezvoltat pe măsură ce oamenii au început să semnaleze anumite asemănări între dispariţia lui Petito cu a acesteia, dar neprimind acelaşi interes naţional. 

Mai multe cadavre au fost descoperite în data de 9 octombrie

Rămășițele Sarei Bayard au fost descoperite tot pe 9 octombrie, în ciuda faptului că a fost raportată dispariţia ei pe 4 iulie. Fusese văzută ultima dată la o benzinărie din județul Douglas pe 28 iunie. Rămășițele ei au fost găsite pe o autostradă din Douglas și identificate câteva zile mai târziu. Ancheta asupra cauzei morții pentru femeia de 55 de ani a încetat din cauza lipsei de țesut corporal, fiind găsite în principal oase. Bayard a fost dată dispărută în aceeaşi zi în care Petito a postat o poză pe Instagram la Monument Rocks, tot în Douglas.

Al treilea cadavru găsit pe 9 octombrie a fost identificat ca Josue Calderon. Cadavrul bărbatului de 33 de ani din Rhode Island a fost descoperit cu plăgi înjunghiate care i-au cauzat moartea, într-o parcare de la Blue Ridge, de-a lungul traseului Appalachian, de sub Valea Yadkin Overlook din Carolina de Nord. Înainte ca Calderon să fie identificat, au început să circule zvonuri conform cărora corpul ar putea aparține lui Laundrie, pe care FBI și alți anchetatori îl căutau de-a lungul traseului Appalachian.

Familia unei studente ucise a acuzat poliţia că nu a tratat cazul cu acelaşi interes ca pe cel al vloggeriţei

Familia studentei Miya Marcano, în vârstă de 19 ani, a acuzat autorităţile de inconrectitudine pentru că au depus mai multe eforturi în cazul lui Petito decât au făcut-o pentru Marcano, dispărută la două săptămâni după vloggeriţă. Miya ar fi dispărut pe 24 septembrie, după ce și-a terminat tura la un complex de apartamente din Ardel Villas, unde locuia şi a ratat zborul spre casa ei din sudul Floridei.  Singurul suspect în moartea sa, Armando Caballero, un alt angajat de la complexul de apartamente despre care anchetatorii au spus că și-ar fi folosit cheia principală de la întreținere pentru a intra și a o aștepta în apartamentul ei. Tânărul de 27 de ani a fost găsit spânzurat pe 27 septembrie. Cadavrul tinerei de 19 ani a fost găsit ulterior pe 2 octombrie într-o zonă împădurită de lângă clădirea de apartamente, cu gura, brațele și picioarele legate cu bandă adezivă; cauza morții încă nu a fost stabilită de poliție. Familia ei a acuzat autoritățile că nu au tratat cazul lui Marcano ca fiind un caz de „înaltă prioritate”, un lucru care cred ei că ar fi putut salva viața fetei. 

Miya Marcano, 19 ani

Instagram

„Cred că este foarte interesant faptul că două dintre aceste cazuri s-au întâmplat oarecum simultan. Și cred că acest lucru oferă lumii într-adevăr o oportunitate de a vedea uneori unele dintre diferențele pe care le faceţi în acoperirea pe care o primește fiecare caz", a declarat Daryl Washington, avocatul familiei Marcano, pentru Insider„Nu este în niciun caz ceva împotriva familiei lui Gabby”, a continuat el. „Cred că merită tipul de atenție pe care o primeşte şi ea”.

Trupul unui tată care s-a sinucis, descoperit de poliţie în căutarea lui Laundrie

Se zvonea că un alt cadavru ar aparține lui Laundrie, când trupul neînsufleţit al unui bărbat a fost găsit într-un tomberon, la un Walmart din Alabama, pe 20 septembrie, în aceeași zi în care polițiștii au primit mai multe informaţii potrivit cărora fugarul s-ar fi aflat în apropiere de Tillman’s Corner.

Biroul șerifului din județul Mobile a negat faptul că rămăşiţele ar fi legate de cazul Petito și a confirmat ulterior că trupul aparține unui om fără adăpost şi fără nume. Căutarea cadavrului lui Gabby Petito în Parcul Național Grand Teton, unde au fost găsite rămășițele ei, a determinat autoritățile să descopere şi cadavrul unui tată din Texas, de asemenea dat dispărut. Robert 'Bob' Lowery, în vârstă de 46 de ani, din Houston a dispărut pe 20 august după ce a fost văzut ultima dată alături de un sac negru de dormit şi un cort, în pădurea națională Bridger-Teton.

Robert Lowery s-a sinucis

Facebook

Cadavrul său a fost descoperit pe 28 septembrie, la aproape o săptămână după ce Petito a fost găsită, în urma unei căutări de patru ore care a inclus trei echipe K-9 și 25 de voluntari de căutare. S-a stabilit că bărbatul, tată a doi copii, îşi pusese capăt zilelor.

Două femei, găsite moarte în aceeaşi zonă princ are trecuseră Gabby Petito şi Brian Laundrie

Când cazul lui Petito a apărut pentru prima dată la ştiri, autoritățile investigau o posibilă legătură între diapariţia ei şi o dublă crimă a unui cuplu proapsăt căsătorit care fusese văzut pentru ultima dată în Moab, Utah, în acelaşi timp în care Gabby şi Laundrie călătoriseră prin zonă. Una dintre femei lucrase și la Cooperativa Comunitară Moonflower, unde Laundrie a fost văzut lovind-o pe Petito înainte de separarea lor făcută de către poliție în urma unei intervenţii, cu puţin timp înainte de dispariţia acesteia. Kylen Schulte, în vârstă de 24 de ani, și Crystal Turner, în vârstă de 38 de ani, au fost date dispărute pe 16 august şi găsite moarte, parţial dezbrăcate, pe 18 august, la o oră distanţă de Moab, unde fuseseră împuşcate şi ucise. Acestea făcuseră un camping în munţii La Sal şi le spuseseră prietenilor de "un om înfiorător" care le deranja şi că "dacă li se va întâmpla ceva, vor fi ucise"

Kylen Schulte, 24, şi Crystal Turner, 38

Facebook

Grand Sheriff's Office a publicat o declarație în care spune că nu au găsit nicio legătură între cazul Schulte / Turner și cazul Petito, însă unii, inclusiv anchetatorul Jason Jensen, nu au exclus o legătură. Jensen a spus că până nu se poate dovedi că Laundrie nu se afla în zonă în momentul dublei omucideri, „nu poate fi exclusă ipoteza”, potrivit ABC 4.

În timp ce cazul Petito a dus la un interes crescut pentru dispariţii şi cazuri de violenţă domestică, multe familii se află în continaure în căutarea celor dragi.

Părinții lui Petito au creat recent Fundația Gabby Petito „pentru a răspunde nevoilor organizațiilor care sprijină localizarea persoanelor dispărute și pentru a oferi ajutor organizațiilor care asistă victimele provenite din cazuri de violență domestică”.

Acuzaţii de violenţă domestică înainte de dispariţia lui Gabby Petito

Gabby Petito, în vârstă de 22 de ani, plecase în iunie 2021 împreună cu logodnicul ei, Brian Laundrie, să viziteze mai multe oraşe din SUA. Cei doi filmau vloguri de călătorie pe care le postau apoi pe contul ei de Instagram, unde era urmărită de 260.000 de oameni. Într-unul dintre videoclipurile postate pe Youtube, care a strâns 2.3 milioane de vizualizări, cei doi păreau fericiţi, sărutându-se şi alergând pe plajă. Familia nu mai primise nicio veste de la ea de la finalul lunii august, însă au decis iniţial să nu se alarmeze şi să aştepte să fie contactaţi de aceasta. După o lună de călătorie, la data de 1 septembrie, Laundrie s-a întors acasă în Florida cu duba albă a cuplului, dar fără iubita şi logodnica lui. În data de 11 septembrie au hotărât să anunțe dispariţia fetei şi să ceară ajutorul autorităţilor. 

Cu două săptămâni înainte ca Petito să dispară, pe 12 august, poliția din orașul Moab din sudul Utah ar fi fost solicitată în urma unui apel de urgenţă privind violenţa domestică între cei doi iubiţi. Tânăra ar fi fost filmată cu camera de corp în timp ce plângea şi le vorbea ofiţerilor despre sănătatea ei mintală, recunoscându-le că se ceartă foarte des cu partenerul ei. Totuşi, când au fost abordați de polițiști, „atât bărbatul, cât și femeia au raportat că sunt îndrăgostiți și logodiți și nu au dorit ca vreunul dintre ei să fie pus sub acuzare pentru vreo agresiune”, a declarat ofițerul de poliție Eric Pratt.

Un medic legist din Wyoming a anunțat într-o conferință de presă, că trupul tinerei Gabby Petito a fost găsit într-un camping cu semne de strangulare. Potrivit medicului, trupul tinerei a zăcut abandonat timp de aproape patru săptămâni, înainte de a fi descoperit, la 20 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Cel puţin nouă cadavre au fost descoperite în timpul căutărilor pentru vloggerița Gabby Petito