Antena Meniu Search
x

Coșmarul unei tinere de 22 de ani din Anglia, care și-a pierdut brusc capacitatea de a merge, vorbi sau mânca: ”Abia se poate mișca”

O tânără trăiește un „coșmar viu”, după ce și-a pierdut brusc capacitatea de a merge, de a vorbi și de a mânca în timpul unei vacanțe. 

de Redactia Observator

la 11.09.2022, 17:10

Molly Lloyd a avut o hemoragie cerebrală uriașă și au fost necesare trei operații de urgență pentru a-și opri sângerarea pe creier. Ea se află în spital pentru recuperare din luna mai, după ce s-a îmbolnăvit în timpul unei călătorii cu iubitul ei, relatează Mirror.

După o criză bruscă la vârsta de 19 ani, a fost diagnosticată cu o malformație arteriovenoasă a creierului (o încurcare a vaselor de sânge anormale și slab dezvoltate, ceea ce înseamnă că ar putea exista și mai multe sângerări grave ale creierului). Medicii au încercat mai multe tratamente diferite pentru a rezolva problema, dar în cele din urmă s-au dovedit fără succes. Jenny Lloyd, mama tinerei de 20 de ani, a recunoscut că ultimele patru luni au fost „un coșmar” și rămâne de văzut dacă fiica ei va putea să se recupereze.

Creierul ei va trebui să se recableze singur, va trebui să învețe totul din nou ca un copil. Este greu de știut cum se va recupera.Trebuie să am speranța că se va face mai bine”, a spus aceasta.

Tânăra avea o tumoare de patru centimetri în lobul frontal al creierului 

Pe acelaşi subiect

Molly a primit îngrijire la Spitalul Queen Elizabeth din Birmingham în urma diagnosticului de MAV în august 2019. S-a descoperit că avea o tumoare de patru centimetri în lobul frontal al creierului, care controlează abilitățile cognitive precum planificarea, autocontrolul, memoria, empatia și atenția. În 2021, medicii au descoperit că aceasta a crescut și acum era prea mare pentru a fi operată fără să-i provoace leziuni majore creierului.

I-a afectat mișcarea și vorbirea, așa că nu au vrut să intre și să provoace probleme. Așa că, în schimb, a mers la Sheffield pentru ceva numit radiochirurgie, unde i-au pus un cadru în jurul capului și i-au dat raze minuscule de radiații. A trebuit să facă toate astea singură din cauza Covid. A fost incredibil de curajoasă”, a adăugat mama.

Era plecatăcu iuitul ei peste noapte, apoi urma să conducă și să mă viziteze după aceea. Am primit un telefon de la iubitul ei pentru a-mi spune că a avut o criză în timp ce conducea. El a reușit să preia controlul mașinii și să o scoată de pe șosea”, a spus Jenny Lloyd

Tânăra a rămas invalidă ș nu putea vorbi 

Din fericire, Molly a venit și a fost dusă la un spital din apropiere de Hereford. Medicii din Hereford au descoperit că Molly a suferit două sângerări pe creier și că tumoarea a crescut. La Spitalul Queen Elizabeth, unde a suferit o craniectomie de urgență. Câteva zile mai târziu a avut o a treia sângerare, ceea ce a determinat medicii să efectueze o embolizare prin angiografie cerebrală pentru a opri orice sângerare ulterioară.

„Aceasta a fost săptămâna iadului”, a spus Jenny, care a rămas în Birmingham în timpul calvarului oribil al fiicei ei. După trei luni petrecute în Birmingham, Molly a fost transferată la Spitalul Universitar Llandough, unde continuă să facă progrese lente.

Nu poate vorbi și abia se poate mișca. Dă mici semne de progres. La un moment dat nu și-a putut deschide deloc ochiul drept, dar îl poate deschide acum. Poate folosi carduri de comunicare da/nu pentru a răspunde la întrebări, astfel încât să simțim că starea ei se îmbunătățește”, a declarat mama fetei.

Familia lui Molly este recunoscătoare întregului personal de la Spitalul Queen Elizabeth din Birmingham pentru că i-a salvat viața și a avut grijă de ea. Ei au creat o pagină GoFundMe pentru a strânge fonduri de reabilitare când ea va părăsi în sfârșit spitalul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Coșmarul unei tinere de 22 de ani din Anglia, care și-a pierdut brusc capacitatea de a merge, vorbi sau mânca: ”Abia se poate mișca”