Antena Meniu Search
x

Cuplu din SUA găsit mort în propria casă, după ce radiatorul a ajuns la peste 538 de grade Celsius. Câteva rude încercaseră să-l repare cu câteva zile în urmă

Soţ şi soţie, găsiţi morţi în casa lor din Spartanburg, Carolina de Sud, din cauza încălzirii excesive a locuinţei. Radiatorul a atins o temperatură uluitoare de aproximativ 538 de grade Celsius, ceea ce a dus la presupunerea inițială că exista un incendiu în locuință.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 11.01.2024, 16:05

Cadavrele lui Joan Littlejohn, în vârstă de 84 de ani, și Glennwood Fowler, în vârstă de 82 de ani, au fost descoperite sâmbătă de un ofițer de poliție și un paramedic, după ce familia a cerut ajutor pentru că nu reuşeau să mai dea de ei. Încercaseră să îi contacteze de trei zile, însă fără niciun răspuns, moment în care aceştia s-au speriat şi au apelat la autorităţi.

Temperatura din interiorul locuinţei, aproape de 50 de grade Celsius

Ajunşi la faţa locului, atât paramedicii cât şi poliţiştii au rămas şocaţi. Medicii au încercat să măsoare temperatura trupurilor neînsufleţite, însă acestea au depăşit maximul indicelui măsurabil al dispozitivului, depăşind 41 de grade Celsius, cu mult peste temperatura normală a corpului uman.

Un echipaj de pompieri a ajuns de asemenea la faţa locului, transmiţând într-un comunicat că temperatura în interiorul locuinţei a ajuns la aproape 50 de grade Celsius, după ce toate uşile şi geamurile au fost lăsate deschise pentru a intra aerul rece, timp de 20 de minute, relatează The New York Post.

Se pare că dispozitivul de încălzire a locuinţei a ajuns la o temperatură atât de ridicată încât a dus la decesul celor doi oameni. Pompierii au coborât de asemenea în subsolul casei unde au găsit furnalul care părea ars. Temperatura măsurată depăşea 538 de grade Celsius înainte de a fi oprit, confirmă autorităţile.

Câteva rude au încercat să repare sursa de încălzire a locuinţei cu puţin timp înainte de producerea tragediei

Vecinii spun că bătrânii se plânseseră de faptul că furnalul şi aparatul pentru încălzirea apei nu funcţiona de câteva zile. Membrii familiei au venit la casa lor și au umblat la dispozitive până când flacăra încălzitorului s-a aprins. Ulterior au plecat şi nu au mai intrat în contact cu ei, până la apelul către autorităţi.

Medicul legist al comitatului Spartanburg urmează să efectueze o autopsie pentru a stabili cauza exactă a morții atât pentru Joan Littlejohn, cât și pentru Glennwood Fowler. De asemenea, pompierii au verificat nivelurile de dioxid de carbon din locuință și au constatat că acestea nu depășeau nivelurile normale, conform informațiilor poliției.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Cuplu din SUA găsit mort în propria casă, după ce radiatorul a ajuns la peste 538 de grade Celsius. Câteva rude încercaseră să-l repare cu câteva zile în urmă