Antena Meniu Search
x

"Simt că se va întâmpla ceva". Cele trei tinere găsite cu gâtul tăiat și legate la mâini şi-ar fi prevestit moartea. Mărturii şocante ale rudelor şi prietenilor

Ies la iveală detalii înspăimântătoare din cazul crimei care a şocat Ecuadorul. Tinerele găsite cu gâtul tăiat și legate la mâini într-un şanţ de pe marginea unui râu şi-ar fi prevestit moartea. Două dintre fete au transmis mesaje în care îi avertizau pe cei dragi că simt că sunt în pericol, cu doar câteva ore înainte să nu se mai ştie nimic despre ele. 

de Redactia Observator

la 18.04.2023, 16:51

"Simt că se va întâmpla ceva". Cele trei tinere găsite cu gâtul tăiat și legate la mâini şi-ar fi prevestit moartea. Mărturii şocante ale rudelor şi prietenilor
"Simt că se va întâmpla ceva". Cele trei tinere găsite cu gâtul tăiat și legate la mâini şi-ar fi prevestit moartea. Mărturii şocante ale rudelor şi prietenilor - Newsflash

Mătușa uneia dintre tinerele care au fost găsite cu gâtul tăiat, într-un șanț de pe marginea râului Esmeraldas din Ecuador, a răspuns la zvonurile potrivit cărora trio-ul ar fi avut legături cu traficanţii de droguri din zonă. Nayeli Tapia, în vârstă de 22 ani, Yuliana Macias (21) și Denisse Reyna (19), au fost găsite de un grup de pescari locali, după ce au văzut un câine plimbându-se în jurul râului la începutul lunii aprilie.

Polițiștii s-au grăbit la fața locului, de unde au scos cele trei cadavre - fiecare dintre ele legat, cu gura acoperită și gâtul tăiat. Vorbind cu presa locală, mătușa Yulianei a implorat publicul "să nu acuze oamenii care nu au nimic de-a face cu traficul de droguri", relatează Mirror.

Cele trei tinere nu aveau legături cu traficanţii de droguri

După crimele înspăimântătoare, au apărut mai multe zvonuri, inclusiv că fetele au fost ucise după ce au fost prinse cu indivizi din cartelurile țării. Ecuador, care se învecinează cu marile țări producătoare de cocaină, a devenit un adevărat focar al crimelor legate de droguri, potrivit International Crisis Group.

Pe acelaşi subiect

Mătușa Yulianei, Paulina Rueda, a declarat: "Tot ce ne dorim este dreptate, iar dacă cineva știe, ar trebui să raporteze cine este responsabil pentru această crimă oribilă, pentru că sunt trei crime într-o zi". Paulina a spus că ea și alte rude au fost amenințate în timpul "campaniei" lor pentru dreptate. "Voi rezista, în ciuda faptului că viața mea este în pericol", a precizat femeia îndurerată.

Fetele simţeau că sunt în pericol

Ieri au ieşit la iveală detalii şocante. Fetele au trimis mesaje de-a dreptul înspăimântătoare celor dragi în orele înainte de dispariție, avertizând că sunt în pericol. 

Unul dintre mesaje suna aşa: "Simt că se va întâmpla ceva". Familia și prietenii femeilor au povestit cum Nayeli, care avea o fiică de patru ani, i-a trimis surorii ei un mesaj WhatsApp cu locația ei live, la 23.10, pe 4 aprilie. În mesaj scria: "Îţi trimit pentru orice eventualitate". Nu s-a mai auzit de ea.

Ulterior, s-a dovedit că locația trimisă de Nayeli este foarte aproape de locul unde cele trei femei au fost găsite moarte. Denisse a trimis un mesaj unei prietene, în care scria: "Simt că se va întâmpla ceva și dacă mi se întâmplă ceva, amintește-ți că te iubesc foarte mult".

Se crede că femeile au fost torturate, ucise și îngropate pe 5 aprilie. Rudele au spus că sunt din Santo Domingo şi aveau speranțe și visuri similare pentru viitor. Două dintre femei au vrut să părăsească țara în căutarea unui viitor mai bun și toate ar fi plecat fericite și zâmbitoare.

După dispariția lor, inițial s-a crezut că au fost angajate pentru un concert. Însă teoria a fost dezminţită de rude, care au spus că ultimul lucru pe care îl știau este că femeile vor călători la plajă cu niște prieteni.

Ziua călătoriei fatidice

În ziua călătoriei lor fatidice, o mașină neagră a preluat-o pe Denisse în jurul orei 9 dimineața. La acel moment, nu era sigură dacă să meargă sau nu la plajă și a preferat să spună că va lua micul dejun. Ulterior s-a constatat că Denisse și șoferul au luat-o şi pe Nayeli. După-amiaza, Denisse s-a întors acasă cu prietena ei pentru a confirma călătoria. Noaptea, s-a alăturat şi Yuliana.   

Tânăra a încărcat un statut pe WhatsApp al fetelor care cântă într-o mașină și nu se știe ce s-a întâmplat mai departe. Cadavrele lor prezentau semne de tortură și prezentau răni cauzate de arme ascuțite.

Nayeli a crescut în Santo Domingo de los Tsachilas, dar a trăit în Quito și a lucrat ca model. Yuliana era studentă la canto, iar Denisse studia Ingineria Agricolă la Universitatea Tehnică de Stat din Quevedo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » "Simt că se va întâmpla ceva". Cele trei tinere găsite cu gâtul tăiat și legate la mâini şi-ar fi prevestit moartea. Mărturii şocante ale rudelor şi prietenilor