Antena Meniu Search
x

"Dacă vorbești, te bat". Un român, spaima a doi preoți din Italia. I-a mințit că are soția bolnavă ca să-i stoarcă de 100.000 de euro, apoi i-a amenințat

Un român a devenit spaima a doi preoți din Italia, după ce aceștia s-au lăsat păcăliți de el. Bărbatul i-a dus de nas, spunându-le că are probleme financiare grave, o soție foarte bolnavă și nevoie urgentă de ajutor. După ce i-a stors de bani, iar preoții au refuzat să-l mai ajute, bărbatul a început să-i amenințe. 

de Redactia Observator

la 29.12.2023, 12:11

Un român, spaima a doi preoți din Italia. I-a mințit că are soția bolnavă ca să-i stoarcă de 100.000 de euro, apoi i-a amenințat
Un român, spaima a doi preoți din Italia. I-a mințit că are soția bolnavă ca să-i stoarcă de 100.000 de euro, apoi i-a amenințat - Shutterstock

Bărbatul, cunoscut sub numele de „Marcello”, s-a prezentat inițial la ușa bisericii din zona San Paolo, solicitând ajutor sub pretextul unor probleme financiare urgente. Românul a început prin a solicita haine și mâncare, povestindu-le preoților despre problemele financiare ale familiei sale, potrivit Stiridiaspora.ro.

"Soția mea este bolnavă și trebuie operată, fiul meu merge la școală, dar nu pot să-i cumpăr cărți", i-a spus el, reușind să obțină o donație de peste 10.000 de euro. În plus, preoții i-au oferit o scrisoare de recomandare pentru a-i ajuta să obțină sprijin suplimentar de la alte parohii din oraș.

Cu toate acestea, situația a luat o întorsătură neașteptată când bărbatul a dispărut pentru câteva luni, reapărând în luna iunie. La revenirea sa, a început să ceară sume tot mai mari de bani, iar când preoții au refuzat să-i mai ofere sprijin financiar, a recurs la amenințări și mesaje agresive.

I-a mințit, apoi a trecut la amenințări

Pe acelaşi subiect

Unul dintre preoți a părăsit biserica pentru a se ocupa de probleme administrative, iar celălalt, în vârstă de peste 80 de ani, se mutase în altă parte. Cu toate acestea, românul încă avea numerele lor de telefon și a început să-i hărțuiască cu mesaje amenințătoare, avertizându-i că "o să se termine rău de tot" dacă nu îi dădeau ceea ce solicita.

Cu timpul, presiunile și amenințările au devenit insuportabile pentru preoți, care au fost determinați să transfere fonduri către agresor, totalizând aproape 100.000 de euro. Cu toate acestea, bărbatul român nu s-a oprit și a continuat să ceară mai mult, amenințându-i și hărțuindu-i neîncetat.

„Nu e suficient. Nu e suficient. Am nevoie de mai mulți. Și dacă vorbești, te bat. O să vezi tu. Nu trebuie să vorbești despre asta cu nimeni. Oricum știu unde ești”, le spunea pe rând celor doi preoți, conform presei italiene.

La un moment dat, unul dintre preoți, îngrijorat de evoluția situației, a cerut ajutor financiar chiar surorii sale. La început, sumele erau mici, dar au crescut rapid. Având suspiciuni în ceea ce privește schimbarea bruscă a stilului de viață al fratelui său, femeia a investigat și a reușit să-l convingă să meargă la poliție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » "Dacă vorbești, te bat". Un român, spaima a doi preoți din Italia. I-a mințit că are soția bolnavă ca să-i stoarcă de 100.000 de euro, apoi i-a amenințat