Antena Meniu Search
x

Diagnostic cumplit primit de Dave, după ce a crezut că are o simplă infecție la ureche: "Vreau să-mi trăiesc bine restul vieţii". Vestea l-a îngenuncheat

Un bărbat a aflat că mai are doar un an de trăit, după ce a ce a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier inoperabilă, crezând că suferă doar de o infecție banală a urechii.

de Redactia Observator

la 18.01.2023, 21:49

Diagnostic cumplit primit de Dave, după ce a crezut că are o simplă infecție la ureche
Diagnostic cumplit primit de Dave, după ce a crezut că are o simplă infecție la ureche - Shutterstock

Dave Whitford, în vârstă de 49 de ani, spune că încearcă să profite la maximum de timpul care i-a mai rămas și că îl petrece cu familia și prietenii, când de mult poate. Bărbatul a dezvăluit că „încearcă doar să-și trăiască restul vieții cât poate de bine”, după ce medicii i-au descoperit o tumora cerebrală inoperabilă de gradul IV, de Paște, în 2019, potrivit Mirror.

Dave, care locuiește acum în Sheffield, și-a amintit momentul din 2019 în care viața lui a fost distrusă. Viața lui a fost dată peste cap după ce o programare la spital a scos la iveală ceva la care nu se aștepta. Dave a vorbit despre perioada de până să-și primească diagnosticul.

 „Era duminica Paștelui în 2019, lucram și am ajuns acasă în jurul orei 15:00 și era o zi frumoasă, așa că am decis să stau în grădină și să beau ceva. Îmi amintesc că am băut doar una, poate două guri de whisky și Coca-Cola și m-am ridicat să mut umbrela pentru soare când am amețit brusc. Nu mai băusem niciodată așa ceva, m-am gândit în sinea mea „nu am băut atât de mult”. Am intrat în casă și m-am așezat în sufragerie, apoi pe la 21:30 abia m-am ridicat.  Luni trebuia să rămână la mine fiica mea, care avea 14 ani la acea vreme, dar m-am trezit în acea dimineață și nu am putut merge drept. Fosta mea soție m-a dus de urgență la spital și au descoperit că sufăr de o infecție la ureche, cauzată de o mușcătură a unei insecte, a povestit Dave. 

În timp ce medicii îi făceau mai multe analiza lui Dave pentru a căuta cauza bolii sale, au găsit și o mică tumoră pe creier. Deși inițial a fost lăsat sub observație, Dave și-a pierdut locul de munca și permisul de conducere. Dave, care a fost angajat de la vârsta de 16 ani, s-a pus repede pe picioare și s-a apucat să lucreze independent, ca tâmplar. Cu toate acestea, această muncă a luat sfârșit în 2021, când tumora de pe creier a început să se extindă din ce în ce mai mult. 

Pe acelaşi subiect

Diagnosticul i-a schimbat radical viața lui Dave

Au monitorizat acea tumoră și la o scanare din 2021 au spus că crește rapid. Au decis să opereze pentru a elimina o parte din aceasta. Era 6 decembrie, am fost în spital timp de 12 zile după aceea și asta a fost sfârșitul muncii mele, deoarece mi-au luat permisul de conducere. Am ieșit la timp de Crăciun, ceea ce a fost o ușurare, îmi place Crăciunul și să fiu cu familia", a spus acesta.

Efectul operațiunii asupra vieții lui Dave a fost dramatic, modificându-l fundamental ca persoană și limitând ceea ce putea face. Unele dintre simptome sunt mai uşoare, deoarece Dave a spus că acum nu suportă gustul ciupercilor pe care obişnuia să le iubească. Cu toate acestea, pentru el și familia lui le-a fost mai greu să se adapteze.

El spune că acum suferă de o lipsă de energie și se trezește că plânge în mod regulat din cauza secțiunii creierului care a fost deteriorată. De asemenea, a avut un efect profund asupra memoriei sale pe termen scurt, având dificultăți în exprimare și în gândire. 

În mod tragic, medicii au descoperit că nu toată tumora a fost îndepărtată cu succes în timpul operației din 2021, lăsându-l pe Dave să se confrunte cu cursuri intense de chimioterapie și radioterapie pentru a limita creșterea tumorii. În ciuda dificultăților sale, el a lăudat munca personalului de la Royal Hallamshire și Weston Park Cancer Centre, descriindu-i pe toți ca fiind drăguți. Acum locuiește cu noua sa iubită, după ce a întâlnit-o pe un site de întâlniri în timp ce aștepta tratamentul în 2019.

De obicei spun că, cu tipul de tumoare pe care îl am, voi avea încă 12 până la 18 luni de trăit, dar pur și simplu nu știu sigur. Medicii au spus că, din fericire, tratamentul după operație a funcționat, astfel încât tumora nu se extinde în momentul de față Încerc doar să-mi trăiesc tot restul vieții cât pot de bine și încerc să rămân curajos pentru fiica și familia mea”, a spus Dave. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » Diagnostic cumplit primit de Dave, după ce a crezut că are o simplă infecție la ureche: "Vreau să-mi trăiesc bine restul vieţii". Vestea l-a îngenuncheat