Antena Meniu Search
x

Doi afgani au fost omorâţi la o petrecere de nuntă. Atacatorii, care spuneau că sunt talibani au fost deranjaţi că aceştia au pornit muzica

Cel puţin două persoane au fost omorâte la o ptrecere de nuntă din Afganistan, în urma unui scandal care a izbucnit între invitaţi şi locuitorii din apropiere. 

de Redactia Observator

la 01.11.2021, 13:11

Cei trei atacatori s-au dat drept talibani
Purtătorul de cuvânt al talibanilor - Shutterstock

Atacatorii au mers în locaţia unde avea loc nunta şi le-a cerut petrecăreţilor să oprească muzica, atrăgându-le atenţia că acest lucru este interzis conform noilor reguli impuse de talibani, scrie NBC.

Alţi zece oameni au fost răniţi în urma împuşcăturilor. potrivit unor locuitori din zonă, care spun că îi cunosc pe cei care au început atacul ca fiind tot locuitori din apropiere.  

"Le-am spus că sunt tineri, să îi lase să asculte muzică, dar m-au împins înapoi şi au deschis focul. Unii dintre băieţi au fost răniţi, iar alţi doi au murit pe loc", a spus Noor Hazrat, o rudă a victimelor.

Un alt martor prezent la eveniment a declarat pentru presa străină că atacatorii au spart şi instrumentele muzicale. "Era aproape miezul nopţii. Trei persoane au intrat în casă. Una dintre ele a spart instrumentele muzicale şi apoi a ieşit şi a tras în dreptul celor 50de oameni", a spus Bassir.

Pe acelaşi subiect

Atacatorii vor fi pedepsiţi

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid a declarat că atacatorii nu fac parte din grupul lor şi vor fi pedepsiţi pentru că au minţit, conform legii Sharia. 

"Aseară, la nunta lui Haji Malang Jan în satul Shamspur Mar Ghundi din Nangarhar, trei persoane care s-au prezentat drept talibani au intrat în procedură și [au cerut] ca muzica să înceteze. Doi suspecți au fost luați în custodie de talibani, iar unul care a evadat este încă urmărit. Autorii incidentului, care au folosit numele Emiratului Islamicâ, au fost predați pentru a se confrunta cu legea Sharia" a declarat Zabihullah Mujahid.

În timpul primei guvernări a talibanilor, grupul a interzis muzica, considerând-o neislamică. Deși încă nu au implementat o interdicție de această dată, Zabihullah Mujahid a spus că grupul speră să „convingă oamenii” să nu mai pornească muzica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Doi afgani au fost omorâţi la o petrecere de nuntă. Atacatorii, care spuneau că sunt talibani au fost deranjaţi că aceştia au pornit muzica