Antena Meniu Search
x

Galerie foto Doi români stabiliţi în Anglia, găsiţi vinovaţi pentru moartea copilului lor de şase luni. Au încercat să îi acopere rănile cu pastă de dinţi

Un român în vârstă de 28 de ani, stabilit în Marea Britanie a fost găsit vinovat pentru moartea copilului său, provocată de loviturile repetate primite din partea tatălui.

de Redactia Observator

la 26.10.2021, 16:10

Mihai Cătălin Gulie, în vârstă de 28 de ani a fost acuzat de moartea bebeluşului de doar şse luni, în timp ce soţia acestuia, Gabriela Ion cu şapte ani mai mare ar fi ascuns de anchetatori abuzurile la care copilul născut cu sindrom Down ar fi fost supus, scrie BBC.

Ea a fost considerată complice pentru că a ţinut ascuns incidentul. Bărbatul a negat, de asemenea, că ar fi vinovat de uciderea copilului, atunci când a fost audiat de procurori. 

Poliţiştii au declarat că în ziua în care copilul a fost rănit, femeia a părăsit casa unde aceştia locuiau pentru a merge la cumpărături. Rămas singur cu copilul, bărbatul l-ar fi lovit, iar la întoarcere i-ar fi spus soţiei că acesta ar fi leşinat brusc pentru că nu se simţea bine.

Cei doi soţi au început să îl stropească cu apă pe faţă şi să îl bată pe spate în încercarea de a-l resuscita. Românul a sunat apoi un prieten de familie pe care l-ar fi rugat să cheme o ambulanţă, deoarece el nu putea vorbi în engleză.

Pe acelaşi subiect

Ucis în primele luni de viaţă

Ajunşi la casa celor doi, paramedicii au început să aplice manevrele de resuscitare copilului, ulterior acesta fiind transportat la spital unde a fost pus în comă indusă. În urma investigaţiilor amănunţite, medicii au constatat că micuţul suferise o fractură de craniu şi o leziune cerebrală incompatibilă cu viaţa. 

De asemenea, testele suplimentare au descoperit că bebeluşul avea mai multe coaste rupte. Bărbatul a murit trei zile mai târziu, pe 21 februarie, iar ambii părinţi au fost arestaţi pentru uciderea lui.

În timpul audierilor, românul a spus că îşi iubeşte copilul şi nu l-ar fi rănit niciodată, adăugând că îşi trata fiula ca pe o "bijuterie". O examinare a telefonului femeii a indicat faptul că aceasta căutase pe internet modalităţi prin care să acopere vânătăile de pe corpul bebeluşului, încercând acest lucru folosind pastă de dinţi. 

Rudele celor doi au spus că sunt şocaţi de cele întâmplate şi regretă moartea copilului, adăugând că era un "bebeluş frumos, fericit şi mulţumit". Deciyia finală de condamnare va fi luată de judecătorii din Liverpool pe 26 noiembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Doi români stabiliţi în Anglia, găsiţi vinovaţi pentru moartea copilului lor de şase luni. Au încercat să îi acopere rănile cu pastă de dinţi