Antena Meniu Search
x

Doi copii s-au înecat, iar un bebeluș de două luni se luptă pentru viața lui, după ce au încercat să traverseze un râu din Mexic, în SUA

O fetiță de cinci ani și un băiețel de trei ani au murit în timp ce se aflau într-un grup de imigranți care încercau să traverseze un râu din Mexic în Statele Unite. Un bebeluș de doar două luni se zbate între viață și moarte.

de Maria Dogaru

la 24.08.2022, 13:35

Tragediile s-au petrecut luni în două incidente separate, în care grupuri de imigranți au încercat cu disperare să ajungă în Statele Unite, relatează Mirror.

Cei trei copii se aflau în grupuri de imigranți diferite, care încercau să traverseze râul

Bebelușul, care este acum într-o stare critică într-un spital din San Antonio, se afla într-o grup de imigranți unde un băiețel de trei ani a murit în timp ce încercau să traverseze râul lângă Eagle Pass, în Texas. Într-un alt grup care încerca să ajungă luni în SUA, o fetiță de cinci ani a murit după ce a fost luată de mama ei în râul El Paso, din Texas

Cadavrul feței, numită Margaret Sofia, a fost găsit mai în aval, în timp ce mama, Silvia Garcia del Carmen, în vârstă de 28 de ani, a fost scoasă în siguranță din apă. Mama și fiica erau ambele din Guatemala.

Pe acelaşi subiect

Problema imigranților, ignorată de americani

Râul Rio Grande este adesea folosit de oamenii care încearcă să treacă din Mexic și să înceapă o nouă viață în Statele Unite, dar, deși poate părea calm la suprafață, are subcurenți periculoși. Numai luni, cinci migranți au fost salvați de pe malurile râului american și mexican. Fostul președinte american Donald Trump a promis că va rezolva problema imigrației ilegale din Mexic prin construirea unui zid,care nu s-a întâmplat niciodată. Cifrele migranților prinși la graniță sunt acum pe cale să ajungă la două milioane pentru prima dată în acest an.

Senatorul republican Ted Cruz a susținut că 2.000 de oameni au încercat să treacă granița într-un singur weekend, la începutul acestei luni. Și Fernando Garcia, fondatorul Rețelei de Frontieră pentru Drepturile Omului, a spus că au fost 20 de înecări în iunie și iulie doar în El Paso. Fernando a spus că migranții își aduc copiii sperând să le ofere o viață mai bună.

Este un strigăt în America, de ce trebuie să moară copiii? Ei o fac pentru copiilor lor... ca aceștia să nu crească acolo unde vor muri de foame, sărăcie, boală sau violență. Nu e ușor. Sărăcia din aceste țări, este un fel de sărăcie pe care majoritatea americanilor nu o cunosc”, a spus acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Doi copii s-au înecat, iar un bebeluș de două luni se luptă pentru viața lui, după ce au încercat să traverseze un râu din Mexic, în SUA