Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Dormeam la uşă ca să o păzesc, dar tot nu am putut să o salvez". Durerea inimaginabilă a unor părinţi din UK, după ce fiica de 26 de ani s-a sinucis

O tânără în vârstă de 26 de ani şi-a pus capăt zilelor, după o lungă bătălie cu problemele de sănătate mintală. Părinţii au încercat prin toate metodele să o protejeze şi să o ajute să reziste în faţa gândurilor negre, dormind inclusiv lângă uşa dormitorului ei.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 04.05.2022, 12:27

Ofițer de poliție pensionar și tatăl a trei copii, Haydn Morgan, a spus că iubita lui fiică Bronwen, în vârstă de 26 de ani, a suferit o „nedreptate devastatoare” în legătură cu îngrijirea medicală primită, în timp ce ea studia pentru a fi asistentă de psihiatrie la Universitatea Cardiff.

Haydn Morgan și soția sa, Jayne, au dormit pe rând pe un pat improvizat lângă ușa camerei fiicei lor, Bronwen, în vârstă de 26 de ani, pentru ca ea să nu scape, să nu se autovătămeze sau să-și ia viața, relatează Mirror.

„A fost singurul mod în care am putut-o ține în siguranță. Nu știam încotro să ne ducem!”, măturiseşte tatăl. Haydn spune că fiica sa a suferit o „nedreptate devastatoare în ceea ce priveşte grija medicală şi că el și soția sa s-au luptat pentru ca Bronwen să fie internată într-un centru psihiatric, dar aceasta a fost „întotdeauna refuzată

Schimbările care au adus dezastrul în viaţa tinerei

Pe acelaşi subiect

Totul fusese atât de diferit cu doar câțiva ani în urmă. În copilărie, Bronwen Morgan era o înotătoare talentată, cânta la pian și era ghid popular. De asemenea, îi plăcea să lucreze cu copiii și avea un mod natural de a se conecta cu ei. Îşi găsise un loc de muncă la vechea ei școală primară, unde și-a câștigat porecla „Bron rezistentă la bombe”, deoarece era întotdeauna calmă și controlată sub presiune.

Totuşi, în timpul petrecut la Universitatea Cardiff, unde studia pentru a deveni asistentă medicală pentru secţia de sănătate mintală, propriile ei crize de anxietate și depresie s-au intensificat și a dezvoltat o tulburare de alimentație. Problemele au fost agravate și mai mult de pandemie, când activitățile obișnuite de care avea nevoie pentru a-și gestiona sănătatea mintală au dispărut practic peste noapte. Acest lucru a coincis cu atribuţiile ei de asistentă de psihiatrie în mediul comunitar, care i-au fost luate fără un avertisment.

Haydn, tată de trei copii, a adăugat că Bronwen era adesea reținut de poliție în temeiul Legii privind sănătatea mintală și trimisă la Hafan Y Coed, o unitate de psihiatrie specializată a Spitalului Universitar Llandough. Cu toate acestea, el susține că ea era deseori externată din unitate fără ca familia să știe, ceea ce o determina să dispară.

„Bronwen a început să se simtă neputincioasă și izolată, ceea ce a însemnat că sănătatea ei mintală a scăpat de sub control și a lăsat-o într-un loc din care simțea că nu poate găsi o cale de întoarcere”, a explicat tatăl.

Picătura care a umplut paharul 

După multe luni de durere și traumă, lui Bronwen i s-ar fi spus de către personalul medical că, dacă s-ar afla într-o criză în viitor, poliția o va aresta. Această decizie, susține familia ei, a fost ultima picătură. Haydn, ofițer de poliție pensionat, a recunoscut că s-a străduit să şteargă amintirea ultimei zile în care şi-a văzut copila în viaţă.

„Săptămâna aceea a fost fericită, zâmbitoare și într-un loc foarte bun. Nu o mai văzusem așa de mulți ani. Fără să știm, ea avea acest plan de a-și lua viața. Într-un fel își lua rămas bun de la noi, dar nimeni nu știa. Ea a încercat să facă asta de mult timp. Ni s-a spus că probabil simțea un sentiment de bucurie și un sentiment de a ști că ‘O să-mi iau viața și familia mea va putea merge mai departe’”.

Un mesaj de adio

Bronwen a fost găsită inconştientă la un hotel din Cardiff și a murit joi, 27 august 2020. Ea a scris o scrisoare de adio adresată mamei, tatălui și celor două surori mai mici, Tesni și Cerys.

"Ea a spus că a vrut să știm că a avut cea mai bună copilărie și că nu am făcut nimic rău. A fost doar sfâșietor", a adăugat Haydn. „Ne-am pierdut literalmente orice speranță. Nu am putut găsi o modalitate de a merge mai departe, iar echipa medicală care s-a ocupat de sănătatea ei mintală a închis-o în acest cocon și a insistat că aceasta este terapia pe care ar trebui să o aibă”.

Tatăl, care merge chiar el la un terapeut pentru a putea face faţă tragediei, adaugă: „Acum sunt pensionar, văd fotografii cu ea prin casă tot timpul și readuce totul înapoi. Am fost mizerabil, obosit și furios, cred că toti au fost aşa".

Familia zdrobită de durere susține că, dacă li s-ar fi acordat mai mult ajutor, dacă a fi avut o abordare specializată, adolescenta ar putea fi în viaţă şi astăzi. Ei au spus că Bronwen a experimentat „o nedreptate devastatoare în ceea ce priveşte îngrijirea ei” și a fost tratată cu o „abordare generală”, care a avut un efect redus asupra îmbunătățirii sănătății ei mintale.

De la tragedie, familia lui Bronwen a înființat Bronwen's Wish, o organizație caritabilă care își propune să ofere „spații sigure” tinerilor care se confruntă cu probleme legate de sănătatea mintală.

„Gândurile noastre sunt alături de familia și prietenii lui Bronwen în acest moment incredibil de trist. Un raport de investigație a fost împărtășit familiei și reiterăm oferta pentru o întâlnire ulterioară pentru a discuta concluziile anchetei, a transmis o purtătoare de cuvânt a Consiliului de Sănătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » "Dormeam la uşă ca să o păzesc, dar tot nu am putut să o salvez". Durerea inimaginabilă a unor părinţi din UK, după ce fiica de 26 de ani s-a sinucis